Befängt god efterrätt...

Så E N K E L T men så oerhört gott - Färsk frukt toppad med råkräm


Det här behöver man:

Frukt skuren i estetiskt tilltalande bitar. Hallon är också syndigt gott, för syrligheten i hallonen rimmar otroligt bra med råkrämen! Man kan även med fördel lime- och basilikamarinera färska jordgubbar och ha råkräm till. Det ska jag försöka genomföra till midsommar för vaniljglass är verkligen HUR tråkigt och äckligt som helst. Seriöst, det måste vara det mest överskattade som finns i dessertväg.

5 dl vispbar grädde
½ dl socker
1 rågad msk vaniljsocker
5 äggulor

Så här gör man:

Vispa gulorna och sockren med elvisp/blender tills det är "vitt och poröst". Vispa grädden lätt. Vänd ihop dem. Servera frukten i skål och toppa med råkräm.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0