Färsk pasta med tonfisk- och äppelsås på max 15 minuter
Ett annat recept jag plockar fram ibland, när inspirationen tryter. Tonfisk verkar man på något konstigt sätt alltid ha hemma!
Du behöver, lagom för 3-4 pers:
2 gula lökar
4 burkar tonfisk
3-4 gröna äpplen
2.5 dl matlagningsgrädde
Seafood-soja
En duktig skvätt vitt portvin eller sherry eller annan kärringdricka *mmmm*
+ en rejäl omgång färsk eller torkad pasta som du kokar samtidigt som du lagar till såsen.
Så här gör du:
Skär löken i tunna halvmånar. Stek den mjuk och genomskinlig i lite matfett. Tärna äpplena i sockerbitsstora tärningar. Ha i dem tillsammans med löken. Ha i tonfisken och grädden. Smaka av med sojan och starkvinet, ev salt och lite nymalen svartpeppar. Häll över pastan och rör om.
Lycka till!
Du behöver, lagom för 3-4 pers:
2 gula lökar
4 burkar tonfisk
3-4 gröna äpplen
2.5 dl matlagningsgrädde
Seafood-soja
En duktig skvätt vitt portvin eller sherry eller annan kärringdricka *mmmm*
+ en rejäl omgång färsk eller torkad pasta som du kokar samtidigt som du lagar till såsen.
Så här gör du:
Skär löken i tunna halvmånar. Stek den mjuk och genomskinlig i lite matfett. Tärna äpplena i sockerbitsstora tärningar. Ha i dem tillsammans med löken. Ha i tonfisken och grädden. Smaka av med sojan och starkvinet, ev salt och lite nymalen svartpeppar. Häll över pastan och rör om.
Lycka till!
Kommentarer
Trackback