Gevärbegär

Här är en förteckning över mina jaktvapen:


image29


Studsaren, en Tikka T3 Laminated S/S kaliber .308
Första gången jag såg en sån här föll jag som en fura. Den är ju estetiskt så jävla SNYGG! Provsköt kompisens (som förvisso är med syntetkolv och lite lättare, men det är ju samma skjutmekanism) och var helt såld. Det är en Tikka T3 Laminated S/S. Ser ut som på bilden ovan, men jag har bytt kikare till en Leupold så den är ju svart. Men optiken i den kikaren är fenomenal. Har vidare kortat av kolven för den var aningens för lång. Dock tänker jag inte kapa pipan för jag tycker att det är så skön balans i bössan som den är nu. Den är lagom tung, 3,1 kg plus kikaren. Kan gå HUR långt som helst med denna utan att bli trött! Gillar att skjuta med .308 för det är lagom kraft i den men bössan är tillräckligt tung för att samla upp det och inte ge en sån fruktansvärd spark på axeln.
image30

Hageln, en Beretta S686 Special kaliber 12
En riktigt fin hagelbössa som tävlat i landslaget i skeet, minsann =). Jag har haft den på pimpning hos min gamla bekant tillika vapensmed Magnus Eriksson på Rinkesta utanför Eskilstuna och han satte på en höj- och sänkbar kolvkam. En av de största fördelarna på denna bössa är att piporna inte ligger mot varandra utan att det är en liten luftspalt där. Det innebär att piporna inte påverkas av varandras värmeutveckling. Skjuter med kaliber 12 eftersom det är en så pass vanlig ammunition som dels är lätt att få tag på och som dessutom inte kommer att utgå på grund av ett eventuellt blyförbud. Den här bössan har en ganska kraftig rekyl och det gör riktigt jävla skitont om man slarvar med anläggandet. Men jaja, man lär sig av det också - no pain, no gain!

Det har nu även flyttat in en .22:a i vapenskåpet. Det ska P och jag ha att träna med i vår och sommar. LIte mer ekonomiskt att stå med den på korthållsbanan och betala 30 öre per skott än att stå med studsarna och dra iväg sisådär 15 kronor per skott. P har dessutom lagt ett riktigt skambud på en skitfin Blaser R93 av kaliber 9,3*62 som han hittade på exekutiv auktion hos Fogden. Får se om det bär frukt!


Pang pang. /E

Kommentarer
Postat av: alacs

Tänka sig, jag har oxå två puffror ;) Ett Feinwerkbau luftgevär, och en Anschutz .22 Har inte hållt i någon av dem på 15 år, så det är väl inte mycket att ha idag.

Visste inte att du var så inbiten jägare :)

/alacs

2008-04-17 @ 19:48:13
URL: http://alacs.blogg.se
Postat av: Helén

http://cultdesign.blogg.se/

kolla brudbuketten, är inte den lite dig ?

2008-04-18 @ 08:30:33
Postat av: Carro

tyvärr så finns den inte kvar på den sidan jag beställde den så jag har ingen aning om vart den går att hitta.. Jag köpte två, en som va förstor som jag försöker sälja på tradera istället. Men lycka till, hoppas du hittar några liknande iaf :)

2008-04-18 @ 17:59:42
URL: http://carr0s.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0