Jag vill också plocka fram cykeln

Jag vill ha en ny cykel. Har hittat drömcykeln på inreda.com (min favvosnätbutik näst efter Eleven tror jag!). Den här skulle jag vilja trampa in våren med. Den bara liksom SKRIKER Köp mig! Köp mig! Köp mig! Det står definitivt Elli på den. Har till och med hittat en barnstol till E som passar till. Skulle vilja cykla till och från jobbet, då skulle man nog komma i form! Kolla in...
image24


Alla ungar i grevskapet har plockat fram sina cyklar. Småkottarna trampar på med sina stödhjul, de lite äldre har just plockat av sina och papporna springer efter, lite hopkrupna på huk och flåsar att Jaadå jag håller i och/eller Näädå jag släpper inte. De som är riktigt stora (fy att man som förälder vågar, med tanke på hur trafikvettet i vår lilla by ter sig) samlas om de allt ljusare kvällarna utanför OK. De pumpar däcken, pumpar testosteron och diskuterar cyklarnas tekniska och fysikaliska egenskaper.

-Öh, mäh vaffan hörrö?
-Mm?
-Den där fjädern?
-Jaa?
-Faan har du kvar den för? Den är totalt onödig. Den behövs inte.
-Faan kan jag ta bort den, faan?
-Ja faan den behövs allafall inte.

Undrar om de ens tänker tanken att den lilla skruven/muttern/fjädern troligen faktiskt HAR ett syfte med sin lilla existens. Jag har svårt att tro att cykelverkstäderna har så dålig ersättning och avans på sina cyklar att de måste sätta dit överflödiga små jobbiga delar för att tjäna lite extra. Jag tror att det är en sorts manlighetsrit. Först är det lego, sedan är det cyklarna, så är det moppen och till sist är det bilen. Man ska kunna skruva och meka, det ger en bild av att man är händig och teknisk = en pålitlig man som är ordentlig och kan sina saker. Solklart giftasämne. Tio år senare står samma kille böjd över motorblocket på sin prippsblå 244, i träskor och med asscracket i vädret. Trasselsudd mellan skinkorna och olja i håret. Luktar lite suspekt av glykol blandat med svett. Tittar så triumferande upp från det han hållit på med senaste tre dagarna och utbrister:

-Jamendåså, gumma lilla. där satt'n, serru!
-Vaddå?
-Topplockspackningen. Som ny nurå.
-Jaha. Vad bra. Men du... det här då? Vad är det, det är ju en... ska inte den sitta... typ därnere, under den där?
-Va? Jaså den, nää, deeen! Nä den behövs inte iallafall. Den är totalt onödig.


Elli

Kommentarer
Postat av: Helena

Ha ha!
Jag kan verkligen se den där trasselsuddne mellan skinkorna framför mina ögon.....

2008-04-17 @ 07:34:17
URL: http://helenasahlqvist.bloggspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0