Tandläkaren ryckte ut...

Ringde till tandläkare Allan i morse och beklagade mig. Vid det laget hade jag så ont att jag trodde att hela tanden skulle typ sprängas och det gjorde även ont i huvudet. Käkarna var än mer låsta än förut. Kände mig som en gammal senil pensios när jag satt och liksom fick sikta och lirka för att få in flingorna i munnen... Fick en tid klockan tre! Kom dit, skiträdd för att de skulle vilja dra ut den. Är liksom många andra lite rädd för tandläkare. Tandsköterskan lugnade mig med att de troligen inte skulle dra ut den i det här skedet, bara titta lite på den. De fick bedöva i två omgångar för att ens kunna komma åt för att titta... Men när de såg att den växte med tuggytan rakt ut i kinden och hur trångt det var för de andra tänderna, som dessutom börjat flytta sig framåt för att ge lite plats, så bestämde de sig för annat. Jag fick ett litet paniskt anfall och började grina (vuxet) men så borstade jag upp mig - fan, har jag fött barn med bara lite lustgas som assistans så ska jag väl klara av det här tänkte jag. Tanden var ute innan jag ens visste ordet av. All heder åt tandläkare Allan Faraj (016-51 56 00) som klarade av det så snabbt och smärtfritt.
Tack tack tack tack tack!
/Elli

Tandvärk

Har. Så. Jävla. Ont. I. Munnen.
Dra åt helvete, det är helt sjukt. Enligt tandläkaren jag varit hos sedan jag var en liten fis har jag inte ens några ANLAG för visdomständer! Igår stacks det bara, nog för att det också var obehagligt, i kinden för den lilla rackaren växer liksom utåt på nåt vis. Så vaknade jag i morse och kunde inte gapa! Hela käken är alldeles liksom stel och öm. En Treo, en Alvedon och en Ipren tar udden av det värsta, men jag fasar - den kommer ju inte få PLATS! Det är jättetrångt ändå bland mina tänder, hur ska det här GÅ???

Tänker dock behärska mig tills på måndag, kommer INTE gå till käftis på en söndag. Över min döda kropp. Roligare kan man ha för semesterpengarna.

Till något mer angenämt; Litet E sade något roligt igen ikväll - vi hade varit hos mormor och morfar på traditionsenlig laxmiddag och kom hem till Näset igen. Klev innanför dörren och E utbrister; "Det är en ÄRA att få komma hem!" Vad får hon allt ifrån?

/Aj aj aj aj aj

Sötaste lilla Lisa, vad har du gjort...?

Bedrövelse
Fattar inte att det är sant. Det får inte hända. Det får bara inte hända. Det får inte bli så här. Det borde inte kunna bli det. En mamma och en pappa måste begrava ett barn till, en lillebror måste följa ytterligare ett syskon till en sista viloplats. Jag trodde på dig! Jag trodde att du skulle ta dig igenom allt som har hänt, jag hoppades att du skulle kunna resa dig ur spillrorna och ta dig framåt. Du lyckades lura iallafall mig ordentligt, såg jag inget? Kunde jag ha läst det mellan raderna, sett det på dig, hört det på dig? Troligen inte. Det kunde nog ingen. Hade någon kunnat det hade du inte behövt fatta ditt livs svåraste beslut.

Ilska
Hur kan du göra så här? Hur KAN du? Hur har du mage att utsätta din familj för det här, när du vet så väl vad det gjorde med er alla förra gången det hände? Hur kan du bara bestämma dig, vända dig om och gå och lämna alla som älskar dig bakom dig? Vem är du att tvinga dem igenom detta en gång till?

Sorg
Ett stort, svart hål i magen. Hur hanterar man en sådan här sak? Hur gör man? Hur gör man som människa? Hur gör man som syskon? Hur gör man som förälder för att klara sig igenom en sådan här tragedi? Jag kan inte ens föreställa mig, kan inte ens fantisera om hur man tar sig igenom det. Men ni måste. Ni har inget val. Världen kommer fortsätta gå, till synes helt omedveten om vad som återigen hänt er, och oberoende om att er värld åter stannat upp. Jag bär er med mig i mina tankar varje minut som går. Jag hoppas att det skänker lite styrka, aldrig så lite, till er alla.


E.

Hon e seker, Gamla Bettan

Var på skjutbanan igår och lekte lite med hagelbrakar'n, Bettan. Det var bara Anders och Alvar som var där och jag frågade om jag fick vara med och leka lite och det fick jag! =) Det blev en klassisk trap och eftersom vi var så få så sköt jag tre serier. Första serien gick åt helvete med bara 7 träffade duvor (som iofs trots allt var bättre än jag brukar skjuta, är ganska värdelös på hagel...) men så tänkte jag på vad Kimmen sa under skjutkursen jag var på; Backa ett steg i träningen igen och kör med fast anlägg så behöver du inte stressa med lyftet. Det gjorde jag och då fick jag 12 träffar på serie nummer två! Så bra har jag aldrig skjutit! Jag vet ju vad det är jag gör fel - duvan kommer och då tittar jag efter den och glömmer liksom bort att kornet ska med också. Är ju en klar fördel om geväret pekar dit där duvan är när man trycker av... Öga-mynning-mål är ju receptet på framgång i det här med hagelskytte. Använder jag ett fast anlägg tittar jag ju på kornet redan och då går det mycket bättre! Nu ska jag baske mig använda fast anlägg tills det verkligen, verkligen sitter. Basta. Nu ska jag inte skämmas för det utan verkligen nöta. Ska ta och ringa ner till Hugelsta och kolla om jag får vara där och skjuta i sommar.
Pang pang. /E

Tokar och ungar - edited

Tokar och ungar säger sanningen, och sanningen är att ungar säger en massa tok. Och roligt. Kolla bara:


1.
LIlla E hade fått ett paket som grattis-i-eftrskott av N & P. Hon fick det häromdagen till frukost.

-Här E ska du få! Titta!
-Vad är det?
-Ett paket. Från N & P.
-Varför det?
-För att du har fyllt år.
-Jahaa. *Snurrar paketet runt, runt, vrider och tittar på det.*
-Vad litet det är.


2.
Det var en vansinnigt varm dag och vi var på macken och handlade glass. E beställde en Piggelin. Passande... Hon och P satt kvar i bilen och jag handlade till dem båda. P och jag åt Super Flyers (världens kanske i särklass godaste pinnglass, kategori Billig).

-Här, E, här är din glass. Jag ska bara ta av papperet, Så, här, varsågod.
-Åååå, tack mamma! Ååå, jätte-jam-jam!

3.
Var hos svärisarna. Svärfar J hade tvättat och vaxat båten, och så gick vi ut och skulle kolla på P's gamla bil och luska ut varför den inte vill starta riktigt. E skrotade fram och åter i trädgården och kom så småningom till baksidan och ser vagnen med den övertäckta båten. Utbrister så förnöjt;

-Kolla, mamma! Där är båten - underbart!

4.
Ett hus är i Viken är till salu. Eller, ja ett par stycken faktiskt, men det är ett speciellt detta lilla case handlade om. Mina föräldrar är lite på jakt efter något häruppe och så när nämnda hus kom ut som saluobjekt bestämde jag och P att vi skulle gå bort och kolla på det. Hämtade därför E på dagis och P åkte direkt till húset efter jobbet. Vi skulle ses där tillsammans med mäklaren. Dialog från dagis den eftermiddagen:

-Heeeeeeeeeeeeeeeej mamma!
-Hej skrufs! Vet du vad vi ska göra nu?
-Nä?
-Vi ska åka och kolla på ett hus som morfar och mormor kanske vill flytta in i.
-Ååååh! Spännande!

Så lillgammal....

/Mamma

Varit på fest

J anordnade kalas igår. Det var underbart! Det var så mysigt ute i deras rosa partyrum och jag träffade massa nya människor och sånt är ju skitkul! Är ju sjuk förstås, vårförkylningar borde fan bannlysas, men annars mår jag bra; ingen järnkeps, inget illamående, inte ens en bakismage. Det vart nog alldeles lagomt igår. Hemma vid 2-tiden, jävla vemdalstaxi - 268 spänn från Hede till Viken, är ju H E L T sjukt. Hutlöst. Idag ska vi på födelsedagsuppvaktning till N & P, ja det är ju bara P som fyller år då. The big 3-0, haha, grattis grattis!Fan, jett ju fôrr och köpa en liten present...

/Elli

Organiserar...

Jag är så duktig. Jag har städat sminklådan. Kanske inte något man får nobelpriset för men det KÄNDES viktigt... =)

Köpte såna där små plastnätkorgar på Ica för typ inga pengar alls, klippte dem lagom och fick på så sätt lagoma avdelningar i sminklådorna så att allt inte bara håller på och blandas hela tiden!

Så här blev det:/E.

Förberedelser...

Har insett att om inte ens två veckor är det

S  E  M  E  S  T  E  R 
(mathafacka, redan?)
vilket ska bli helt underbart... Det här ska jag göra i sommar:

* till Näset och fira midsommar som vanligt
* En tur till mormors stuga som vanligt. Ska försöka övertala älskade P om att det inte finns fladdermöss i år heller så vi kan vara där ett par nätter kanske.
* En tur till Fäviken Gamle Fair som nästan vanligt
* En tur till Mattmar (nåja, Kvitsle) på bröllop som hyfsat ovanligt samt
* En tur till Göteborg för att hämta brudklänningen. Vilket jag bara kommer att göra en gång i mitt liv så därför ska det göras ordentligt, med Liseberg och hela faderullan.

Och ovanpå det vårat bröllop förstås!


Phiuh, sommaren är kort. Hur fan ska man hinna vara ledig när man är ledig? =)


Så nu håller jag på och turbotvättar, så att jag kan packa i lugn och ro för en gångs skull och inte behöver packa varmfuktiga kläder som man i sista sekund ryckt ur tumlaren. Nänämensan, nu ska allt vara tvättat, utetorkat och vikt fint så att jag inte behöver tvätta om allt medsamma jag kommer hem till mamma och pappa. Som vanligt. 
/Elli

Ingen festival...

Måste tyvärr banga på Sweden rock i år (också). Är för sjuk, det är bara att inse. Dessutom fick jag ett antibiotikum som heter Doxyferm och då avrekommenderas man från att vistas i sol. Och hur ska det gå till, på en 4-dagars festival i Blekinge i juni?


Nån som vill köpa biljett billigt?
Rock on.
/Elli

Beställt ny dressyrsadel!

I fredags morse hade jag och Quartzo möte med supertrevliga Madde som är sadelutprovare. Hon säljer Amerigo, de underbaraste sadlar jag någonsin suttit i tror jag! Med tanke på hur Q är byggs (låååååååååååång manke och kort ganska rak rygg) hade vi bara två alternativ; CC och DJ dressyr. Jag provred båda, men Q trivdes bara med den första modellen, CC. Den andra blev han för "springig" i, för den hade mycket mindre anläggningsyta och det gillade inte han. Så det var Q som valde sadel! Den är bra mycket kortare baktill och bossorna ligger inte an så långt bak på hans länd som vår nuvarande sadel gör. Det kommer att bli SÅ mycket bättre för hans rygg! 

Det blev den här:


Jag gillade den också skarpt, för den är inte djup i sätet och jag fick en väldigt fri och avslappnad sits i den. Det är en Close Contact-modell, vilket innebär att det är enkelkåpa och väldigt lite sadel mellan mig och Q. Jag kunde verkligen känna hans rygg arbeta under mig, helt otroligt! När jag sedan satt upp i min egen Marjoman igen och skulle rida hem så kändes det som att sitta i en liten, trång lådbil... Fastklämd mellan ryggstödet och lårstöden kunde jag inte röra mig! Har aldrig tänkt på det förut, hur låst man är i den. Dessutom blir den nya sadeln sydd efter mig också, inte bara Q, så kåporna är extra korta. Kåporna har alltid varit för långa för mig förut och det kommer att ge en helt ny dimension till ridningen för jag kommer att få en helt annan kontakt med hästen. Det ska bli skitkul, längtar tills i juli när nysadeln kommer hem!!!


Kloppet kloppeti klopp.
/E.


RSS 2.0