Kattmördaren

Idag när P kom till jobbet upptäckte några av hans kollegor att det satt något litet föremål och liksom fladdrade lite under bilen hans. Raskt räknade de ut att det var en liten katt som hängde i sitt halsband där under. Någon frågade honom om han visste om att han kört på en katt och att den satt fast under bilen. P gick ut och konstaterade att det var en bit av en sopsäck som hakat i och smält fast i avgasröret på bilen. Han nådde den inte från där han stod på knä bredvid bilen, så han åkte ner på kommunförrådet och skickade upp bilen och fick så lös plastgojset. När han kom tillbaka på jobbet hade ryktet spridit sig och det hölls ett mindre krismöte och de flesta var tydligen vita eller gröna i ansiktet över det faktum att mannen de stirrade på så iskallt och kallblodigt kört på sin lilla kissimiss och att denna hängt kvar i bilen hela vägen från Hedeviken.
-Åkte du och tog bort det? frågade någon.
-Ja, svarade min gubbe.
-Nå, var det en katt eller? frågade en annan, varpå P svarade:
-Ja, det var det (stämning på jobbet: 0,2).
-Var det eran? löd nästa fråga och P genmälde:
-Nä, för vi har inget halsband på Mojsan.

Sen talade han givetvis om sanningen, att det var en plastsäck. Historien förtäljer inte huruvida alla hörde eller om herr Palmer för evigt kommer att benämnas som Kattmördaren af Hede.
Hahaha

Mobilkul

Gör så här:
1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga, fortsätt bara trycka framåt.


1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen mot dig?

Ring när du är ledig, jag har skvaller.

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?

Ebba är här!


3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?

Tack. En härlig början på dagen.


4. Vilket sms blev du mest berörd av?

OK


5. Vad säger din sambo innan du går och lägger dig?
Gick det bra?


6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?

Okej... imorgon?


7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Skulle vi ha skickat blommor?


8. Vad vill du höra mest av allt?

Hej älskling! Allt bra?

9. Vad skulle du säga om du fick löneförhöjning med 10 000 kr?

Ditt paket från Hööks hästsport AB finns nu hos ICA supermarket Hede Storgatan Belopp 3479 kronor.


10. Din romantiska replik?

Nej jag tror inte det.


11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Inte illa.Hehe...


Nära skjuter ingen... älg. Eller mård.

Helgen har gått i jaktens tecken. Lördagen spenderade jag på Holmen Skogs marker vid Våndtjärn här i Härjedalen. Det var en organiserad jakt enbart för kvinnor. Är egentligen lite, lite mot sånt där för jag tycker egentligen inte att det  gynnar jämlikheten i jakten utan snarare skapar segregering åt andra hållet, men nog om det. Det var skitkul. Under första såten såg jag ett skitroligt litet djur, nämligen en mård:Har aldrig sett en sådan förut. Han kom klättrande i träden bredvid mitt torn. Först trodde jag att det var en älg som åt, för grangrenarna liksom vajade och gungade. Men sen så insåg jag med stigande fasa, då jag såg att det var nåt litet brunt som klättrade uppåt, att SHIT - det är en björnunge! Och om ungen är i trädet, var i hela Valhall är mamman? Sen kom den fram igen och då såg jag att det bara var en liten mård. Hehe, den flåsade, kurrade, morrade och liksom grälade. Lät jättekul. Och så SÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖT den var!

Idag har jag varit med P och O hemma på våran jaktmark igen, och satt i nytornet där. Först kom en ko med kalv pch gick över vägen vid tornet, bara 50 meter bort. Så tog det inte ens 5 minuter så kom Pappan. Snällt att skicka frugan och ungen först liksom... Det var en fin skoveloxe med kanske 10 taggar på. Han stannade mitt på vägen men precis när jag fått bra stöd för bössan, fått siktet inställt och osäkrat så gick han in bakom en yvig gran. FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN.

Jägarexamensboken: "Man ska aldrig ångra ett skott man inte fällde. Se det som att det var djurets lyckodag och inte din." Får bli dagens mantra tror jag...


/E

Köket är husets hjärta. Vårt hus behövde en transplantation.

Följande är saxat från min numera avlivade googlepage. Jag vill samla allt här i bloggen istället! Några av er känner säkert igen det, men må så vara!


Första stora renoveringen av vårt hus blev arbetet med köket/vardagsrummet. Detta skulle komma att totalt ändra andan på hela övervåningen. Något var tvunget att göras, för vitvarorna fungerade knappt och köksluckor och kakel var fruktansvärt tacky.

Detta rum har det smått imponerande måttet 4*12 meter och det gjorde att det fanns en knepig känsla av att befinna sig på en ubåt. Välkommen till Hedeviken U-412 liksom...  Där fanns ingen klar avgränsning mellan kök och vardagsrum, och det ville vi ha. Dock är det en klok idé med detta kombinerade rum, för var hamnar man på alla trevliga fester? Jo, i köket.

Väggpapperet under tapeten luktade askfat. Än mer snuskigt/imponerande var att det var vita kvadrater där det hade suttit tavlor... Nya tapeten i köket/vardagsrummet är en underbart romantisk lanttapet med små söta rosa blommor på vit botten. Det låter inte klokt kanske, men tro mig - det är det! Bara i och med denna tapet så är det plötsligt inte alls så gräsligt med listerna och allt i lackad furu, det är tvärtom riktigt smakfullt. Tapeten passar också perfekt till våra stora, vita skinnsoffor (mer om deras öde senare...) och de lite antikinspirerade köks- och vardagsrumsmöblerna i serien Leksvik från IKEA. Köksluckorna var av ljusblå/turkos/ grå/mintgrön laminat, och kaklet sedan.. Kaklet var i klara pasteller i rosa, lila, gul, aprikos och ljusblå. Dessutom med måsar här och var. Och vassruggar.

Det nästan dummaste av allt var att det låg parkettgolv i hela rummet. Den som tänker sig att ha trägolv i köket bör ta sig en extra funderare. Det blir alltid  vatten på ett köksgolv, det går inte att komma ifrån (hur pedantisk man än är). Det spills lätt när man diskar, torkar disk, lagar mat och speciellt när man har små. Och vad gör man om frysen eller kylen pajar, eller om diskmaskinen börjar läcka? Då står man med ett gistet golv som reser sig på grund av vattnet som går ner mellan springorna i det. Otroligt korkat helt enkelt. Vi hade dessutom ett hål (!) i golvet under parketten så förr eller senare hade någon av oss trillat igenom, om det inte vore för att vi lärt oss var det var någonstans.

Några av inbyggnadsskåpen var gjorda av spånskivor som målats hjälpligt i vitt. Något skafferi fanns över huvud taget inte. Det var också dåligt med arbetsytor. Vitvarorna var lika gamla som huset, d v s från 1986. Micron varken lyste eller plingade ("give me the machine that goes 'bing'") och värmde för den delen inte ens så värst effektivt. Ugnen hade ingen fungerande belysning och värmde olika uppe och nere - det tog 40 minuter att grädda vanliga kanelbullar. Sagt och gjort - vi rev ur hela skiten!

Först var det dags för golvet att få sin uppsträckning. Kalle från Kalles golv och kakel här i Hedeviken började med att gå ner genom parketten och laga det hål och den otroligt timelliskt hemmalagade, mystiska skada som fanns på golvet. Sedan lade han ett flytande trägolv (låter snyggare än spånskiva) som skruvades fast direkt i parketten. Sedan var det dags att lägga in det nya golvet, en vinylmatta från Tarkett som ser ut som vore den av sten. Tro mig, jag är den första att, gärna ivrigt dessutom, häckla plastgolv-som-ska-se-ut-som-inte-plastgolv, men denna är fantastisk! Den är till och med strukturerad i ytan, så den är otroligt livfull. Dessutom känns den varm att gå på och så är den tyst till skillnad från det knarrande trägolvet. Jag LOVAR att den inte är plastig!


Sen en dag så kom Köket. Vi föll till slut för träluckan Odal från Ballingslöv, levererat av proffsiga Gärdin & Persson i Östersund. Tack till Andreas G för all hjälp! Den luckan har den rustika, franskt lantliga känslan vi ville ha. Eftersom köket och vardagsrummet är ett enda rum ville vi att stilen skulle genomsyra hela rummet och med detta kök blev det perfekt. Vi satte in en modell av utskänkningsdisk som avdelare mellan köket och vardagsrummet, och så gjorde vi en extra förvaringssektion med väggvitrin och djupa lådor vid matplatsen.


För att ytterligare accentuera och spetsa till stilen föll bänkskivsvalet på Castello i kantfasad, solid svart granit från Kaptensgården. Vitvarorna är de funktionella, praktiska, energisnåla och helt enkelt skitsnygga Gaggenau. Vi satte in följande vitvaror: micro, vanlig ugn, en ångugn, kylskåp, en undermonterad vinkyl, tre dominohällar; två induktionshällar och en grill med lavasten mellan dessa; en diskmaskin (som diskar en normalskitig, normalstor hushållsdisk på 37 minuter och är så tyst som 47 dB) samt en inbyggd kaffemaskin med vattentank och kvarn. Man kan brygga all sorts kaffe med den och den är helt fantastisk! Vad gäller kylskåpet så bestämde vi oss för att en 60/40 kyl/frys i samma skåp fick räcka eftresom vi har frysbox i källaren, och gavs på detta sätt möjligheten att skapa min våta dröm: ett gammaldags hörnskafferi.


Till sist kom Kalle tillbaka och satte upp svarta sjöstenen Nero Marquina från Konradssons kakel på de två väggarna vid själva matlagningssdelen av köket. Det är plattor om 10*10 cm, och de är vackert marmorerade i vitt. Sjöstenen måste oljas då och då, vilket inte är det minsta jobbigt, och då blir den betydligt blankare och svartare i färgen. När den inte oljats på ett tag är den matt blygrå (ungefär som de där jättesalta döskallarna från Karamellkungen...) i färgen. Dock är den fortfarande lika vacker även då!  Eftersom det är fråga om natursten är ingen platta likadan som någon annan. Denna sjöstensvägg kompletterar på det perfekta sättet den blanka svarta bänkskivan samtidigt som den på grund av marmoreringen elegant slussar över till det vita i köksluckorna. Kalle kaklade även in hela fläktkåpan, istället för att vi, som det var tänkt från början, skulle måla den med färg-som-ser-ut-som-puts. Det här blev i vårt tycke mycket lättare att hålla rent, för tänk på allt fett och sånt som brukar finnas ovanför spisen. Och så blev det ju även så mycket snyggare!


Den slutliga finishen gällande stilen på köket är en sockel som löper invid taket, med infällda spotlights. När man arbetar i köket är de ett perfekt komplement till arbetsbelysningen i armaturerna, och kvällstid ger de ett oslagbart stämningsljus. Och så passar de perfekt till romantiska middagar med levande ljus!


Några bilder, före och efter:
ESpa i källaren... jag drömmer...

Visionen:

Jag skulle, som jag kanske skrivit förr, slå ut väggen mellan tvättstugan och nuvarande lillbadrummet nere i källaren, samt införliva en liten "smatt" mellan badrummet och hallen där nere, där det inte är något annat än två garderober i ett litet prång. Då skulle man få ett rum med de ungefärliga måtten 4,50 * 400 cm och med 235 cm i takjöjd. Det är bara uppskattade mått, ska kolla ritningarna. Rummet är ju under marknivå eftersom det är på norrsidan huset, som ju lär i sutterräng, och det har liggande fönster uppåt bilparkeringen.

Skulle så sätta upp en innervägg av glasbetong eller liknande och gömma tvättmaskinen och tumlaren bakom. Resten skulle bli spa. Eller ha tvättinrättningen i den lilla smatten jag skrev om nyss kanske? Går ju att sätta igen dörröppningen ut i hallen! Hmm...


Saker jag vill ha:

1. Badkar - ett stort, helst för 2! Skulle vilja ha ett fristående mitt i rummet men vet inte om dte är praktiskt genomförbart med tanke på måtten i rummet. Skulle, om man inte skaffar ett sånt där snyggt med lejontassar,  för övrigt vilja kakla/stena in karet så att det blir enhetligt. Eller ha front i samma stil som möblemanget.

2. Ta in en eller ett par stora stenar från närområdet och lägga på golvet, plantera garderobsblommor eller annat lättskött grönt runtomkring och sedan kakla golvet runtom. Skulle bli snyggt att typ ställa vämeljus på eller så! Eller en schysst kandelaber...

3. Toalett i en sån där snygg cistern av trä som matchar övriga inredningen. Toan skulle gömmas bakom glasbetongvägg så att man kan Gå även om man inte är ensam. Inte för att jag är kräsen, men andra kanske är =)

4. Badrumsmöbler i mörkt, mörkt trä. Har tittat på serien Spirit från Hafa, den har snygga linjer.

5. Är GALEN i väggtegel! Bilden nedan säger allt! Tänk den, och så brunt kakel på golvet och i taket. Jag vill ha en GROTTA liksom!

6. Väggtext, men det går ju inte om väggarna är klädda med väggtegel. Möjligen att man har en liten bit fondvägg som är målad och som man kan måla om ibland med en kontrastfärg. På den skulle man ju kunna texta. Man kan skapa roliga texter som bl a kan användas för väggar i ett program som heter Wordle (tack, Alacs!).


Några inspirationsbilder över hur jag skulle vilja ha det:

Ett väggord jag skapade i Wordle med hjälp av sökresultatet av "Bad" i Wikipedia (ja jag vet, men antar att Wiki måste vara ganska safe när det gäller nåt så allmängiltigt som att bada, hehe...!) Skulle välja andra färger kanske, men ändå.
Spirit från Hafa badrum, i mörk ek 


Mums.
Plask plask.


/E.

24 tassar, 12 öron och 6 svansar

Hunduppfädaren Niklas är här på besök! Han tog med sig sina tre plottar och sin lajka och kom hit i förrgår förmiddag. Skitkul att se alla hundarna leka med varandra. Jag misstänker starkt att Hylsa kände igen sin mamma - hon sprang fram och slickade henne i mungiporna och lade sig sen på golvet och började dra i Trix' stackars spenar... Trix tyckte inte att det var så himla trevligt och sent på kvällen var måttet rågat och hon gjorde en kraftig markering. Stackars lilla Hylsa blev så rädd att hon bara ylade och skräckkissade i soffan... Men vi tyckte det var bra - hon måste ju lära sig gränser. Lari var här en sväng också och hade med sig sin lilla Jojka (stavning?) och hon är så HIMLA söt! Så petite och söt!

Vi har upptäckt att Hylsa brås mycket på sin pappa - hon har hans snipiga ansikte och absolut hans sätt att krypa upp i knäet och riktigt gosa in sig. Axa, Hylsas lillasyster som bor med O och J (http://decemberflikka.blogg.se), är lite mer lik sin mamma med ett nättare, kortare, rundat huvud och mer feminin kropp på något sätt. Samt ett lite mer... hmm... hett temperament.

Hylsa har för övrigt utvecklats enormt bara de senaste två veckorna. Hon är väldigt hörsam, kommer oftast när man ropar, släpper saker hon varit och hämtat om man kommenderar Loss samt en massa annat. Valpflamset är borta och klantigheten med den. Hon kan slappna av på ett helt annat sätt. Och så är det oslagbart att hon piper när hon vill ut och skäller när hon vill in. Och peppar peppar så lämnar hon inte tomten så himla ofta, hon håller sig faktiskt i trädgården när hon är ute. För det mesta i alla fall. Nu är vi lite lur på om man inte skulle ta och importara en vuxen, injagad hund från Canada/USA. Framförallt är det ju en enorm fördel när vi ska jaga in Hylsa nästa björnsäsong, men så vore det mysigt med en storebror också =)  Framtiden får utvisa den saken.Hylsas pappa Chagge (Charger) närmast kameran, lillasyster Axa till vänster samt lajkan Silver till höger

Gommen är hel!!!!!!!!!!!!!!!!

Det är faktiskt sant - E's gom är hel! Den är HEL! HEEEL! =) Stygnen har försvunnit, slemhinnan är frisk och alldeles ljusrosa och det är inte så mycket som en grop där inne! För första gången i E's lilla liv har hon ingen gomspalt. Nu återstår ju bara operation för talförbättringen, där de förlänger mjuka delen av gommen bakåt mot svalget men det tar vi sen! Nu ska jag bara vara glad för att främre delen inte längre är kluven. Tji-huuuuuuu!

E, jag älskar dig mest av allt i hela världen.
Du är ju det bästa mamma vet, och det käraste jag har!

<3


RSS 2.0