Hämtat hö, städar och poppar WASP

Igår fick jag mycket gjort. Jag och P lämnade E hos tant E i Klövsjö för lek med A & A (häng med nu, hehe!) medan vi hämtade hö till Quartzo i samma by. Fick in 60 balar á 12 kg i mitt släp, djupt impad. Det var högubben också. Lossade det i stallet och for sedan hem för att städa ifall vi får jägarebesök i veckan. P tog med sig E till skogs för att släppa Hylsa och kolla av markerna lite.

Måste bara dela med mig lite av vad jag lyssnar på medan jag håller på här hemma; älskar konceptplattor i allmänhet och Maidens Seventh son of a seventh son samt WASPs Crimson Idol i synnerhet. Bättre platta än den sistnämnda har aldrig gjorts och kommer aldrig kunna göras.

Lyssna:

Hold on to my heart

The Idol

The Gypsy meets the boy


...

Om jag skulle vänta barn nu skulle jag
Nähä, inte den här gången heller... Fasen.


Om jag skulle vänta barn nu...

Så skullejag LÄTT handla det här som jag har hittat idag:


1. Vänta-barn-smycke - en bola (änglaklocka, spelar ett litet ytte-pytte-plingel som bebisen kan höra och vaggas till ro av från v 20 ungefär) och en bricka på vilken det står Jag längtar efter dig. SÅ himla fin!

2. Coolaste hudvården från Least likely 2 breed - en stjärtsalva till bebisen och en tuttesalva till mig.

3. Vaggvisor på CD - men inte vilka vaggvisor som helst! Det är nämligen vaggvisepimpade klassiker ur musikvärlden; vad sägs om till exempel Nirvana, Stones och U2?

                

Ska ha mens typ i övermorgon. Hoppas att det inte blir nåt! =)

Snott av Hubbs

Fullständigt namn: Ellinor Linda Marie Palmer
Född: 801207
Ålder: You do the maths
Favorit färg: Svart, grå, brun
Favorit mat: Asiatiskt

DAGENS:
klädsel: Jeans, top, stickad kofta, scarf
Humör: Nervös
Frisyr: Plattat. Blandad Nikki Sixx och Melody Club. Hmm...
Musik: Hårdrock
TV: Just nu: Playhouse. Helst: Sitcoms.
Vad ska du gör idag: Träffa mamma och pappa!!!

FAMILJ, SLÄKT OCH VÄNNER
Vad heter din mamma: Tinne
Vad heter din pappa: Jojje
Vad heter dina syskon: Bumme
Har du en släkting som är "känd": Haha jag är släkt med Kristina Lugn. Vet inte om det är en merit iofs.
Hur många kusiner har du: 8
Hur många kusin barn har du: 0
Hur gammal är din äldsta kusin: Snart 30
Har gammal är din yngsta kusin: 13½
Vilken är din favorit släkting: Min bror. Tajta som Lita Fords skinnställ.
Har du några nära släktingar som är död: Ja tyvärr.
Hur många syskon har din mamma: 2
Hur många syskon har din pappa: 1
Har du en bra familj och släkt: Världens bästa!

HUR MÅNGA GÅNGER HAR DU VARIT I:
Sverige:
Eeh...
Norge: Typ 10 kanske?
Danmark: Varit stationerad i: 5 gånger. Åkt igenom: massa.
Finland: 4
Spanien: 4
Grekland: 0
Afrika: 0
Turkiet: 0
Italien: 0
Ryssland: 0
USA: 2

HUR MÅNGA:
Bilar har du: 1
Båtar har du: P har ½...
Motorcyklar har du: 0
Datorer har du: 3 om man räknar jobbets.
Djur har du: Hund, katt, häst
Mobiltelefoner har du: 2
Kameror har du: 2
Skivor har du: Fler än fodral...
Filmer har du: Massor
Dataspel har du: Inte så många
TVspel har du: Ganska många

ÖVRIGT:
Har du åkt helikopter:
 Ja
Har du åkt flygplan: Ja
Har du åkt tåg: Ja
Har du åkt limousine: Ja!
Har du varit på Skansen: Ja
Har du varit på Gröna Lund: Ja
Har du varit på Liseberg: Ja
Har du varit på Vasamuseet: Ja
Har du varit på Skara sommarland: Ja
Har du varit på Tomteland: Ne
Har du varit i Globen: Ja
Håller du på med någon sport: Dressyr
Har du spelat något instrument: Piano och tvärflöjt
Gillar du att sjunga: När jag är själv och för E
Har folk sagt att du sjunger bra: Ja P. Han måste vara tondöv...
Vill du bli sångare:
Alacs=klok

Tack vännen för tipset, måste säga det igen!

Till er som undrar vad jag pratar om, så är det så här: Alacs skrev om något som heter Elfa vilket är ett förvaringssystem för t ex klädkammare. Efter att nyfiket ha kollat upp saken har jag insett att det är DET jag ska inreda garderoben med istället för IKEAs Pax. Med Pax måste man ju nämligen ställa in stommar och inreda dem men det är ju faktiskt massa onödig golvyta som går åt, samt att det blir ganska massivt i ett så litet utrymme. Då är ju det här mycket bättre:


   Bilder från www.elfa.com
Säger bara en sak - P O R R !!!Alla fördelarna med Pax/Komplement finns ju hos Elfa också;

De jättesmarta byxhängarna
Skoförvaringen är till och med bättre än Komplement
Meshkorgar istället för trådbackar - jag inbillar mig att kläderna ligger bättre på ett finare nät
Och så ser man ju så mycket mer av den underbara tapeten bakom ju!

Nu ska jag ta och sätta mig in i hur Elfa fungerar.

Tjohooo!


Heeeeeeeeeeeeeeeere's Elli!

Nu har det börjat. Nu är det inte riktigt bara lösa planer längre! Har idag röjt ur skrubben som ska bli walk-in-closet.


Så här såg det ut när man öppnade dörren. Sett Vänner? Ni vet Monicas hemliga skåp, där till vänster om balkongen? Mm. Det låg nog i lä idag innan jag började röja.Och så här såg det ut ett antal timmar senare.Jag har varit lika radikal idag som i går när det gällde sparas eller slängas. Hela hästtransporten är full i massa rat från skrubben. Dessutom har P varit nere i källaren och rumstrerat om så det kom lika mycket där nerifrån tror jag. Och, ja - jag har kladdat på väggen. Har varit lite klurig och skrivit upp ordentliga mått i skrubben så att jag ska slippa mäta en gång till inför planerandet. Det uppdagades en lustig sak - sovrummet är nästan 30 cm djupare än vad skrubben är. Undrar vad som gömmer sig i det dödutrymmet (usch, plötsligt lät det inte lika harmlöst längre...) bakom bakre väggen i garderoben? Får lite Svarta katten-vibbar liksom; om ni kan er Edgar Allan Poe så fattar ni. Det är definitivt ingen skorsten iallafall för det är ju mot yttervägg! Jag undrar ja... Hur tar man reda på en sån sak egentligen? Antar att det bara är en sak att göra - Henkan, kom hit och riiiiiiiiiiiiiv! =)...och så får ju fan i mig, som vanligt., haha.


Nu fattas bara surrealistiska tapeter i hallen samt en busklabyrint i trädgården så är saken gjord. Kom och rädda mig om P vill säga upp sig från jobbet för att skriva på heltid.

Lite nervös för att tappa upp ett bad ikväll...
Doggie style

Vår lilla fyrbenta kamrat Hylsa är verkligen speciell. Har aldrig stött på en hund med så mycket personlighet faktiskt. Hennes absoluta favoritplats i hela huset är våra sittsäckar från Sit on it:

Kan se ut så här...
...eller så här...
...eller, ja, så här...


Den uppmärksamme ser vad E läser för tidning


Fast den bästa jag fångat hittills torde ändå vara den här. Ser ut som döda rådjur brukar kunna ligga. Alla som kört på ett vet vad jag menar.


/Vov vov.

I städaretagen

Har gett mig på Mission Almost Impossible - städa i E's rum. Just nu, innan det finns ett sykon till, är hon bortskämd med att ha ett rum där hon sover samt har sitt lilla kök, och ett rum där hon har resten av sina leksaker samt att det står en dagbädd där. I den är det tänkt att kunna bo gäster, men med rådande ordning i "lekrummet" är det stört omöjligt att få plats. En gång i tiden var det ruskigt fin ordning där, eftersom jag varit på IKEA och skaffat Kassett-lådor och sorterat upp alla småsaker i olika lådor. Blev jättebra. Var jättebra. Länge. I säkert... säkert... ja två dagar kanske. Sen var det ogjort igen. Som det brukar vara med kottar, jag vet.

Nu har t o m jag insett att det inte är någon vidare idé att skriva på lådorna vad det är/ska vara i, men jag tänkte klippa ut bilder och klistra fast på lådorna! Vad tror ni om det? Det borde gå. Sedan har jag nu varit överjävlig och sorterat bort ALLT som jag misstänker inte leks med egentligen. Småbabysaker, halva saker, saker som saknar en viktig komponent och så vidare. Soppåsen - babysäcken - lådan. Lådan - soppåsen - babysäcken. Soppåsen. Soppåsen. Soppåsen. Ritsch, ratsch, fillibombombom. Det gör ont i Samlaren i mig men man KAN inte spara på allt! Det går bara inte!


Mina två största hatobjekt i leksaksväg:

1. På överlägsen förstaplats: Leksaksmat; plasttomater, plastpommesfrites, plastost, plastfisk, plastsallad (låter misstänkt likt en viss snabbmatskedja i rött och gult...), plastägg, plastvarmkorv med plastbröd samt en och annan värdelös pappkartong med imaginära flingor/mjölk/ris. Jag blir GALEN! Man kommer smygande i natten och ska pinka eller släppa ut/in/ut/in katten - och trampar på en grillad plastkyckling. You know the drill. Yyyjaaaaaaaaaaahgh! Nä, det är inte inbrott på gång och det är inte flyglarmet. Det är bara mamma som trampar på förra årets julklapp. Och året dessförinnans.

2. Snabbmatskedjan jag nämnde ovan? Jag hatar deras s k leksaker. En liten dosa som en gång i tiden spelade Blackeyed Peas men som nu mest låter som en full och halvdöd bålgeting. Någon sorts fågel som flaxar med vingarna när man drar isär fötterna (skulle jag också göra). Enda gången det var bra är när de hade samarbete med Läsrörelsen och man fick böcker. Som tur är äter inte E "hamburjur" så vi är sällan där. Men ändå! De försöker SÅ hårt att få folk att gå på att maten är nyttig - och måste muta ungarna för att få föräldrarna att ta med dem dit. Tragiskt.Nä nu ska jag fortsätta! Tjipp.

Haha, judo... vilket jävla skämt

Började på judo i tisdags. Hmm, få se... det var nåt mer som hände i tisdags... jo, just det. Jag slutade på judon.

Det är verkligen inget för mig! Kickboxningen i Uppsala var ju bland det roligaste jag någnsin tränat, och jag hade kanske hoppats på att det skulle vara lite snarlikt. Men icke. Det här gjorde vi på judon i tisdags:

1. Uppvärmning, med jogging, indianhopp, hopp åt sidan á la fotbollsträning, springa baklänges. Så långt allt OK.

2. Kullerbyttor. När hon sade att vi skulle göra kullerbyttor tänkte man liksom att, Jaja det blir bra. Men sen sa hon att man fick inte ha huvudet i mattan. Och då blev jag lite orolig, för om det här var FÖRSTA övningen, hur faan... jaja.

3. Baklängeskullerbyttor. INte huvvet i backen. Jag gjorde en men det knakade i nacken.

4. Sidokullerbyttor. OK, rulla runt. Som en liten hund. Det klarar jag, o-o-o-o-hepp.

Men. Och jag säger då det. Men.

5. Kullerbyttor framåt, fucking STÅENDE!


Jag gick och satte mig på mattan. Kalla mig feg, kalla mig fet och otränad, kalla mig smidig som ett kylskåp, men jag vågar fan inte, jag har ont i nacken och bröstryggen ändå. Jag är fan snart 28, det kan inte vara nyttigt att hålla på som ett lågstadiebarn på ecstasy i min ålder. Tack men nej tack. Söta I och J kom också med. Vi pratade om att börja sticka istället. Det kan varken hon eller jag och nu börjar det bli kallt om fossingarna. Det blir bra.
/Big, fat mo-ahahaha!

Inspirationsfik

Igår kväll var jag på en tvåtimmars fika med underbara, energiska och fantastiskt inspirerande N! Tack söta vän för den mysiga stunden! Lurar fortfarande på det där stenskottet, hur i hela Härjedalen gick det till egentligen???

Fick ruskigt mycket inspiration till vårt hus! Vi travade runt hemma hos N och P och kollade in hur det ser ut nu och N diskuterade sina planer. Sedan tog vi itu med vårt hus och jag skissade, förklarade och redogjorde för planerna här. Lite konstruktiva förslag - och tankarna kom igång! Tack goa filifi för en mysig förkväll! Det är så underbart med en vän och granne (nåja, nästintill iallafall!) som hänger med precis på hur man menar och som läser samma inredningstidningar och som sett samma avsnitt av Bygglov.

/E

Stöld från Nunnsan

Vilka är dina tydligaste karaktärsdrag?
Optimistisk och lat.


När är du lycklig?
När jag umgås med dem jag älskar och kan slappna av.

Vad beställer du på krogen?
Öl eller rött.

När sa du "Vet du inte vem jag är" senast?
Jag skäms alltid så mycket över att behöva förklara en sådan sak så då skiter jag hellre i det...

Berätta om en minnesvärd bakfylla du haft.
Har jobbat på att förtränga den men jag vaknade i min säng i Uppsala, mindes inte hur jag hade kommit hem, hade ett nytt telefonnummer inlagt i mobilen samt hade strategiskt ställt en spyhink vid sängkanten. Mådde illa hela dagen men träffade det nya telefonnumret senare för en fika. Vi är fortfarande vänner.

Vilken är din största fåfänga?
Håret tror jag. Mitt hår lever sitt eget liv och jag MÅSTE fixa det innan jag kan lämna huset. T o m för att åka och tanka.

Hur vill du helst transportera dig?
Jag kör gärna bil. Blir inte åsksjuk då. Skoter är mysigt, häst är fantastiskt. Ja, egentligen allt utom buss...

Vad är ditt starkaste minne från barndomen?
När vi bodde i mormors stuga om somrarna och levde efter reglerna där; Är du skitig? Gå till sjön. Är det för ljust att somna om? Gå upp. Är det för mörkt för att spela spel? Gå och lägg dig. Är du hungrig? Ät. Är det kallt? Elda. Underbart.

Väldigt kortfattat: din syn på dokusåpor.
Säger tappert att Jag tänker då INTE titta, men fastnar ändå. Hårdast? Big Brother.

Vilken modetrend var du tidig med att upptäcka?
Var fruktansvärt tidig med grungemodet på högstadiet men då tyckte alla att jag var nördig. Men efter ett par år rände varenda brud runt i DocMartens och skjorta. Även de som skrattat mest.

Vem är den mest kända människa du talat med?
(Vet du vad, Nunnsan? Jag handlade godis samtidigt som Anders Glenmark på Ica Ekängen i Tuna!) Jag har ätit pyttipanna med Udo Dirkscnneiders lillberor backstgae efter ett gig, samt druckit sprit tillsammans med Stikkan i Dia Psalma. Svårt att avgöra vem som är kändast.

Vad är det närmaste döden du kommit?
När E nästan dog som 10 dagars yttepyttebebis.

Vad smugglade du in i landet senast?
Har faktiskt aldrig smugglat!


När skäms du?
Jag är skamlös.


Om du skulle bli psykiskt sjuk, vilken sorts sjukdom skulle du drabbas av?
Depression kanske. Eller shop-a-holic. Om det är en sjukdom...

Vilket är det värsta kok stryk du fått?
När Lillebror knäade ut en tand på mig när vi slogs som små. Den var iofs lös men ändå. Det visste ju inte han just då...

Berätta om ett tantigt beteende du upptäckt hos dig själv.
Har upptäckt att jag gör vissa ljud när jag ställer  eller sätter mig - Hepp! - Aah! - Mmm. Värmer överblivet te i kannan från igår kväll i micron iställer för att brygga nytt.

Fyll i meningen: "Man kan ta E ur X, men man kan aldrig ta X ur E."
Funderar ett tag.

Vad är det märkligaste sms du fått?
När jag sms:ade i förtäckt form med en eventuellt blivande KK. Vi skrev om tvättmaskiner men menade något H E L T annat...

Nämn en bok som du sagt att du läst, men som du i själva verket aldrig tagit dig igenom.
Hoppade över prologen i Sagan om ringen, jag försökte börja läsa den tusen gånger men så sa en kännare att om man hoppade över dne så gick det lättare att komma igång. Det stämde. Har fortfarande inte läst prologen klart.

Fyll i meningen: "X, X och X - det känns som historien om mitt liv."
Kärlek, dumma val och lyckade slut

Vad irriterar människor sig på hos dig?
Att jag sällan lyckas slutföra saker ordentligt och att jag är lite väl impulsiv ibland kanske. Så säger jag alltid vad jag tycker, vilket inte alltid uppskattas... Men frågar man om min åsikt så får man den! =)

Berätta om ditt senaste utbrott.
När jag insåg att obduktionsrapporter och -bilder på Saga och Max jangestig finns att titta på och gotta sig i (!?) på nätet. Och att sidan försvarar sig bakom tryckfriheten! Det är skamligt och fullständigt oetiskt.


Kamelgrimma, storlek L

Helt otroligt vad som finns att tillgå på den svenska marknaden idag. Alldeles nyss, när jag jagade runt på nätet efter bästa priser på elstängsel till våra lindrigt sagt rymska hästar, hittade jag följande post hos ett företag med billigt stängsel:


Kamelgrimma

Justerbar runt nos och nacke. Extra rem runt kinden för att passa längre huvuden. Nylon. Färg: svart. Storlekar small, medium eller large. 230 kronor.


Jag skrattade. Länge. Av flera orsaker;
1. Finns det verkligen en marknad för detta i Sverige? Kamelgrimmor?
2. Skulle man i den händelse man behövde en grimma till sin svenska kamel betala 230 pix för den? Till häst kostar en likvärdig grimma runt femtiolappen.
3. Extra rem runt kinden för att passa längre huvuden. Ursäkta, men kommer de i olika längder? Långt, mycket långt och sjukligt långt huvud?
4. Vad gjorde man innan Internet kom? HUR i all världen fick man tag på en kamelgrimma för fina 230 bagis då?


Förvisso lärde jag mig en gång på TP att det land i världen som står för den största exporten av kameler överraskande nog är... ta-ta-ta-raa-ta-taaaaaa... Norge. Men ändå.


/Förbryllad.

Man får inte säga Gävle.

Det lärde jag mig under hemfärden från Uppsala igår. Vi skulle stanna för lunch och ca 10 mil från Uppsala låg rätt i tiden. Jag, som körde, sade till P i baksätet:

-Vad tror du om att luncha i Gävle?

Då hördes ett upprört, skarpt och korrigerande från E's plats:

-Mamma! Man får inte säga Gävle!


/Språkpolisen

Minns du den stad

Saknar Uppsala som faan egentligen! Det upptäckte jag ånyo när vi var där för E's operation i dagarna. Jag bodde ju där i flera år när jag pluggade på lärarprogramet på 1er Grand Cru Fluminstitution d'Upsala, ILU, a k a lärarutbildningen. Här är några bilder som lite grand sammanfattar en promenad genom mitt gamla liv;Gröna Sköna bron vid VG, dignande av lila och vita penseéer och någon annan, hög lila blomma


Lika svårt att säga som Sex laxar i en laxask och Östkustskt. Las Maschas, Lasch Massas, Lasch Maschasch... masch... lars...  #!"#!


Kära gamla Norrlands nation. Här inne har jag varit på många sexor och tappat upp ett hundratal Stora Stark. Minst.


Huset i mitten av bilden är Västra Ågatan 22, min gamla hemadress och fortfarande Lillebrors residens.


En nattlig promenad genom Stadsparkens vackra grönskande bågar.Sentimental? Skulle jag?!? Pah!

Hos plastikkirurgen

Haha alltid fångar rubriken någon...

E och jag har alltså checkat in. Hon ligger och snusar snällt i sin säng sedan kl 8 ungefär. Jag har löst lite korsord ute i föräldrahörnan men nu är jag i min säng. Förvånad som vanligt över hur sköna sjukhussängar faktiskt är! Och praktiska. Men skulle nog inte vilja ha en hemma.

Imorgon smäller det. Har träffat kirurg-Malin i eftermiddag och hon är full av tillförsikt inför ingreppet. Två i natt får E äta sista gången före operationen, klockan sex i morgon bitti dricka sista slurken. Undra på att de är ledsna när de vaknar.,, måste ju vara skithungriga och totalt uttorkade! Jag = supermamma har alltså bestämt mig för att gå upp och ställa i ordning lite nattfika strax före två. Måste vakna. Måste.

/Zzz zzz zzz

Så var det dags igen

Imorgon är det dags igen. Klockan 11 läggs vi in på avd. 79B på Akademiska inför E's fjärde operation, varav tredje försöket att få till hårda gommen. Det är ju alltså en liten fistel i gommen eftersom det spruckit upp efter båda operationerna i den främre delen av gommen. E's gom är tydligen lite mer problematisk än den normala eftersom det är ganska "lågt i tak" i hennes mun. Spalten medför problem för lilla fjuttafjun på två områden; talet och ätandet. Talet för att hon av naturliga skäl inte kan bygga upp ett tryck i munhålan och därmed få till en del av talljuden. När hon äter så kommer vissa saker, i synnerhet de extra goda som t ex choklad (fast hmm... hon äter ju inte sånt :/ ) och glass, upp i näsan beroende på att det inte är tillslutet mellan näsa och mun.Hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas

att dr Malin (världens bästa läkare) får till det den här gången! Jag oroar mig inte så mycket för själva ingreppet förutom att jag kände mig ganska förtvivlad när det sprack upp igen efter förra operationen. Man undrar ju hur många gånger det är operabelt, liksom. Jag har fullt förtroende för teamet och deras kompetens. Däremot är det läskigt med narkosen tycker jag. Fast jag vet ju att hon vaknar igen! Uppvaket och första timmarna efter är påfrestande eftersom E brukar vara ganska ledsen och inte helt kontaktbar alla gånger och droppet är lite otympligt och i vägen. Men rätt vad det är så vaknar hon bara och då är allt som vanligt. Lustigt med ungar. Haha, kommer inte ihåg villken av op det var, men E låg och yrade under resterna av narkosen och vaknade bara till några få sekunder och sov sedan typ en kvart igen. Men så passerade en ambulans på väg till intaget och då slog hon upp sina blå och skrek "Ambambulans!". För att så somna om igen. Då visste vi att det hade vänt.

Usch, det är gruvsamt det här.

Vill inte, men vill förstås ändå.
/Mom

Un petit ami nouveau

Var på Himmelriket idag och handlade en flaska Pjur och en ny polare, nämligen den här:Den är av nåt specialglas (tänk om den splittras i miljoner bitar under 'pågående arbete'... aaaaaaah!) och med små lila pluttar av glas på utsidan. Har funderat på en glasstav ett tag och idag slog jag till. Tycker den är himla fin./E

RSS 2.0