Idag regnar det. Då har vi tråkigt.

Haha, djuren i huset blir verkligen sega när det är dåligt väder - och jag förstår dem till fullo. Idag hänger tunga moln över Viken, lakanen jag hängde igår är blöta igen (men jag lät bli att ta in dem - de luktar ju extra gott när det regnat en vända på dem! Märkligt egentligen.) och jag har lite ont i huvudet. Det kanske blir åska? Jaja, det behöver väl laddas ur lite uppe i atmosfären ibland, antar jag.

Status hemma just nu:

1. Gamla Mojsan. OBS att det är en vanlig ryss på 4 kg, inte en silvrig panter, men hon ligger i Lilla Mattes fåtölj. Mojsan skäms inte det minsta för att ta plats. Hon har fullständig koll på att hon är drottningen i huset. Eller, ja, vi låter henne tro det. Det är nog lugnast.

2. Hylsa. Här är en som inte bara misstänker utan VET att hon inte får ligga i puffen längre. Men det hindrar henne inte från att försöka. Hon höll på att ro projektet i land, men jag fick syn på henne. Jag fick smyga mig på henne via soffan (vilken jakthund...) - hade hon sett/hört mig hade hon farit upp som en projektil i Nordkorea. Men nu har jag bildbevis till jul =) .
Nu ska jag ner och vika tvätt. Tjihou vad kul. Inte.
/E

Underbar grupp...

Haha, har gått med i en ny grupp på Facebook. Är numera stolt medlem av Stoppa haremsbyxorna! för detta måste ju vara det synnerligen fulaste plagg som finns och någonsin uppfunnits? Va?

Jag menar, vad faan... Kan möjligen kanske vara bra om man har anlag för candidainfektion och behöver lufta murran, men dessa jäkla byxor är fan inte okej, det ÄR de bara inte... TITTA BARA! Gaaaaaah!Bild på världens fulaste byxor lånad på www.sjumilakliv.se

 


V8 - 5.2 liter - 220hK

Här är våran nya kompis, Diana:Det är en Jeep Grand cherokee Limited av årsmodell 1993. Dianas syfte med livet är att ta oss runt på jaktmarkerna samt annan i oländig terräng där inte volvon eller Rolf golf tar sig fram. Framför allt den sistnämnde har en viss tendens att skrapa magen när man kommer lite mer off road. Men som sagt, nu har vi Den Nya. Vi hämtade henne i Avesta i veckan som gick.

Det är lite småfix med henne, men för det egentligen löjligt låga priset vi fick henne för - vad kan man kräva? Det här måste vi åtgärda:

¤ AC'n - det sprutar varmluft fast tempen står på Low. Jag som har anlag för åksjuka kan tycka att det är Lite Jobbigt.
¤ Fixa en länkarm till krängningshämmaren på vänster fram - Diana ormar lite mer än lovligt mellan varven.
¤ Fönsterhiss vänster bak vill inte fungera.
¤ Ordna en ordentlig hundbur, gärna med förvaring för vapen under. Ska kolla om det finns något ute på marknaden, annars får vi platsbygga.
¤ Ska fixa extraljus fram samt någon form av sökarljus till taket.Stilstudie i hur man tar sig in i bilen...
/Vroom vroom
Boing-oing-oing; Dagens boktips

Har kommit in i en bokslukarperiod igen, det där går VERKLIGEN upp och ned för mig! Måste liksom känna att jag har tid och möjlighet att läsa, annars finner jag inte ro till det. Man känner sig ju väldigt social också, när man ligger i sängen och läser hela kvällen och halva natten.

Jag läser helst:

¤ thriller
¤ deckare
¤ tantporr

Tycker Nora Roberts är toppen, för hon förenar alla tre ovanstående genrer! Hon har verkligen gått från typ Harlequin till jävlarihavetvilkenspännandeäckligpsykologiskdeckar-författare.

Tre bra Nora-böcker:

Livsfarlig utsikt

Reece Gilmore är den enda överlevande efter ett brutalt rån i Boston och nu är hon på väg västerut för att försöka lägga mardrömmar och panikattacker bakom sig. Hon slår sig ner i ett litet samhälle och tar jobb på en restaurang. När hon en dag vandrar uppe i bergen bevittnar hon genom kikaren ett mord. Polisen finkammar området men hittar inga spår överhuvudtaget. Och Reece verkar ju lite bräcklig, inte riktigt trovärdig. Men Reece vet att det finns en mördare i trakten. Och någon gör allt för att få henne att ge sig iväg från stan?

Flammande skyar

Det är isande vinter och norrskenet lyser upp den lilla staden Lunacy i Alaska. Här bor Meg Galloway, skicklig pilot som flyger förnödenheter, och ibland turistande bergsklättrare, hit. Till denna gudsförgätna håla kommer polisen Nate Burke för att försöka övervinna sin depression efter bäste vännens och kollegans död, något som han själv känner sig ansvarig för. Allt verkar lugnt och stillsamt ända tills några äventyrliga tonårspojkar försvinner i bergen. Det är rykande snöstorm när Nate tillsammans med Meg ger sig ut för att leta efter dem i hennes lilla röda flygplan. Pojkarna hittas välbehållna i en grotta - men här återfinns också det stelfrusna liket av en man med en isyxa i bröstet, en man som varit försvunnen i sexton år - Megs far.

Mördande hetta

Reena Hale var bara elva år då familjens italienska restaurang en augustinatt brann ner till grunden. Det visade sig vara ett pyromandåd och förövaren greps. När Reena betraktade brandmännens kamp formades hennes framtid. Men hon var inte den enda som den natten fascinerades av elden. Någon blev besatt av eld som ett verktyg att kontrollera, att hämnas. Flera år senare arbetar Reena som brandutredare och hon är mycket skicklig. Men hon har otur i kärlek. Hennes första pojkvän på college dog av sängrökning - det kom polisen fram till trots att Reena aldrig sett honom med en cigarett. En annan pojkvän omkom i en bilbrand. Nu har hon äntligen träffat en man att älska, en man som accepterar hennes farliga jobb och oregelbundna arbetstider Då börjar det komma obehagliga, hotfulla telefonsamtal. Reena försöker desperat att spåra ursprunget - och hon går rätt in i det värsta inferno hon någonsin mött.

Men så gillar jag lättsamma, romantiska komedier också. Häromdagen satte Nunnsan en bok i händerna på mig. Hon hade legat och skrattat hela natten - och det gjorde jag med, fast jag läste på dagtid men det är ju bara en petitess. Den känns, som jag sade till J, som att den tar vid där böckerna om Bridget Jones slutade - underbart! Det var den här, och jag läste den på fyra timmar...

Mina hemligheter

Tänk dig att någon skulle få reda på dina innersta tankar. En fullständig främling. En person som du sedan möter i ett annat sammanhang... Emma Corrigan är en helt vanlig tjej. Hon drömmer om att avancera på jobbet, få roligare arbetsuppgifter, högre lön och status. Och så har hon sina hemligheter. Hur hon blev av med oskulden, att hon förfalskat sitt mattebetyg och att hennes stringtrosor är väldigt obekväma. Inga uppgifter som hon vill dela med någon annan, men ödet vill annorlunda.

Jag föll som en fura för Sophie Kinsellas rappa, energiska sätt att skriva och hennes replikskiften ska vi inte ens gå in på!

Nu har jag börjat med den här, på engelska. Det är skitkul med språket, alla "Bloody hell!" och "Bollocks. Bollocks, bollocks." Den här ska jag LÄTT skicka till kusin Elin när jag är klar. Det här är hennes tekopp, skulle jag tro.
Lexi wakes up in a hospital bed after a car accident, thinking it's 2004 and she's a twenty-five-year old with crooked teeth and a disastrous love life. But, to her disbelief, she learns it's actually 2007 - she's twenty-eight, her teeth are straight, she's the boss of her department - and she's married! To a good-looking millionaire! How on earth did she land the dream life??! She can't believe her luck - especially when she sees her stunning new home. She's sure she'll have a fantastic marriage once she gets to know her husband again. He's drawn up a 'manual of our marriage', which should help. But as she learns more about her new self, chinks start to appear in the perfect life. All her old colleagues hate her. A rival is after her job. Then a dishevelled, sexy guy turns up...and lands a new bombshell. What happened to her? Will she ever remember? And what will happen if she does?

Skitspännande, kan knappt slita mig från den!

Bilder och referattexter från www.adlibris.se

/E

Fallit för fjortistrenden

OK. Nu ska jag ta ett steg bakåt, såväl i mental ålder som i stolthet och principfasthet.

Idag har tre personer, totalt oberoende av varandra, påtalat det faktum att jag inte fotat mammamagen själv och lagt upp här. Tar det som ett tecken, och här kommer resultatet.
/Tjocksmocken

Fotoutmaning: Vårtecken

Alacs hade fått en kommentar från Ellas inspiration som denna vecka publicerat sin alternativa fotoutmaning, då Fototriss på grund av nytillskott i familjen har semester ett tag.

Här är mina bidrag till Vårtecken:


1. Ett stort, isande kallt glas hallonsaft (bättre saft har ingen haft) på altanen, där jag sitter och läser i gungstolen, endast iförd bikini

2. E fick nya skor när vi var till Sveg igår. Kommer ni ihåg när man var barn och fick nya skor (att barnfötter växer så otroligt under vintern!), och det var asfalt, och det knastrade när man gick i sina snygga nyförvärv... Ååååh! *mys*
/Våren är här!


Säger som min exchef M brukade uttrycka det: Smått irriterad

... och detta på en webshop där jag igår beställde en gôrut snygg bärsjal till vårt kommande ättelägg. Titta bara:

    
Den heter Moby-D och är i svart trikå med en silkespanel i ljusgrönt med fint broderade (körsbärs?)blomster på...
Bild knyckt från www.stellaris.com


  
 Moby D, bärsjal 
... som ser ut så här close-up.
Denna bild från www.elvasmatroll.se som inte har något annat med detta inlägg att göra än att jag behövde närbilden de så passande hade.


Som sagt så beställde jag sjalen igår kväll, och före lunch idag fick jag ett mail som sade att $ dragits från mitt konto samt att sjalen skickats från shopen. Jag skulle ha paketet inom ett par dagar. Jippiiiie! Nyss kom ett mail som beklagade att sjalen i fråga är slut i lager och inte kommer att inkomma mer eftersom det är en utgående artikel. Man undrade också om jag inte ville ha en marinblå sjal med grått fleece istället.

Ursäkta mig, men jag tror inte det. Då hade jag väl beställt en sån från början kan jag tänka mig. Fleece förresten, hur varmt blir inte det i högsommaren i Sörmland? Inte aktuellt. Skrev lite sarkasmartigt tillbaka och undrade hur man lyckats skicka en artikel till en kund för att 12 timmar senare komma på att varan i fråga inte existerar i sinnevärlden. Så surfade jag runt på vågorna i etern och hittade min sjal på en annan webbutik.

Tur det, för visst ÄR den snygg?/Bäret

Mer om bebisens rum...

Har surfat runt och hittat lite mer till bebisens rum. Här är några bilder:

Tapet Sweet Dreams grey 
Tapet med får, grå
Finns på www.bygghemma.seMOLN Påslakan för Vagn Grå 
Spjälskydd Moln av Gunila Axén. Finns även bomullsfilt och påslakan.
Finns på www.sovtex.se


EKTORP JENNYLUND Fåtölj
Fåtölj Ektorp Jennylund...                          ... där man klär sittdynan med ett fårskinn. Snyggt , skönt och praktiskt.
www.ikea.se                                                Bild från www.wonerwool.se


MOLN Barnfilt GråMOLN Barnfilt Rosa
Bomullsfiltar från www.sovtex.se som man kan ha i fåtöljen för mysiga stunder.
Blir det en tjej kan man ju alltid klämma i med en rosa, för att piffa upp lite!/9 veckor kvar idag. Kanske dags att sätta igång...


Porr i trädgården

Jag drömmer om att göra något konstruktivt med våran tomt. Den är inte så stor, ca 900 kvadratmeter (hur sjutton gör man den lilla 2an man vill ha efter m i kvadratmetertecknet? Någon som vet?) och fördelad på två liksom etage. Mellan dessa etage ligger således en liten slänt, och denna tar man sig lättast nerför med hjälp av två små trappor, en på vardera sidan huset. Problemet är att trapporna, som är uthuggna ur marken och sedan förstärkta med typ slipers, vattrat ihop, murknat och tappat greppet. De är skitfula, faktiskt rent groteska, och dessutom livsfarliga.

Här är förutsättningarna:

¤ Växtzon: 975. Eller iallafall 7, enligt en odlingszonskarta jag hittat. Här är kargt, bergigt, blåsigt, kallt och inalles svårodlat. Snö mellan november och april. Man drömmer om prunkande blommor och buskar, men... Svårt.
¤ Jag: Latpåse med svarta fingrar, egentligen ointresserad av trädgårdsarbete om det är för meckigt och krävande. Kan tänka mig att vattna, kratta och plocka lite ogräs. Krav: Perenna växter. Tänker INTE skaffa sånt som måste planteras om varje år.

Känns sådär kanske, när man ser det i klartext.

Detta finns:

¤ Grusad parkering/plan framför huset, faller neråt mot fasaden.
¤ Krokus om våren - ploppar upp när snön börjar smälta bort, i mitten av april
¤ Svartvinbärsbuskar
¤ Rödvinbärsbuskar
¤ Gräsmatta, oftast knastrig, gul och vass.
¤ Ogräs
¤ Hundgård
¤ Uthus med två bodar
¤ Risker för barn och hund: Vild, ström, forsande älv på ett lite för obehagligt nära avstånd. För säkerhets skull med utförsbacke hela vägen ned. På andra sidan huset en vändplan med tillhörande trafik, inte mycket men dock förekommande.

Detta är önskvärt:

¤ Stenläggning istället för gruset
¤ Stentrappor i trädgården istället för gräs & slipers
¤ Stenad uteplats där man kan ställa en trädgårdsmöbel - kanske kan man förbinda dessa tre stenelement med en litenfin, slingrande gång?
¤ I slänten vid den tänkta uteplatsen skulle jag vilja konstruera en minidamm med någon sorts litet vattenfall. Lite sten, lite UV-ljus... Dock INGA trädgårdstomtar som annars LÄTT skulle kunna smyga sig in på en dylik plats. Oh noo noo.
¤ Härlig, finstämd och smakfull trädgårdsbelysning
¤ Rabarber
¤ Krusbär
¤ Rabatt framför huset, mellan huset och parkeringen. Jag VET att en sorts rosor som mamma köpte på Stackmora Trädgård i Orsa fungerar, för de har överlevt två vintrar på Lilla E. De ger stora, ceriserosa blommor som är enormt vackra. Och rosor kan till och med jag beskära och sköta om. Såna kanske jag ska satsa på hemma också. Antingen det eller några andra sorters perenna växter.
¤ Krukor med planterade, lättskötta blommor här och var i trädgården. Här kan jag dock tänka mig att kringgå paragrafen om perenna växter. Begonior, penséer och annat smått och gott kan jag nog klara av att driva i kruka. Skulle vara kul att odla örter också, till mat och små hälsobrygder. Jamie Oliver hävdar ju att det är det lättaste man kan syssla med...?
¤ Flytta boden till andra sidan huset, till hörnet vid den höga häcken där den är lite mer skymd.  
¤ E önskar sig en lekstuga. Kan få ligga där uthuset står idag, då har man uppsikt från köket.
¤ Staket, typ gärdesgård, så att ungarna inte lämnar tomten. Å andra sidan kanske inte gärdesgård är att föredra för det inbjuder ju verkligen till klättring. Kanske bättre med vanligt, stående plankstaket. Hmm, vässade spetsar kanske. Och taggtråd. Elektrifierad. =)
¤ När vi ändå håller på måste vi göra något åt räcket runt altanen också för det är helt murket och går att vicka ca 5 cm fram och tillbaka. Inte vidare safe, kanske...

Här är några inspirerande bilder:

1. Marksten

Info om Marksten - Forum  Info om Marksten - Bas  Info om Marksten - Rustik

Markstensbilderna lånade från http://www.bygghemma.se/

2. Några fina perenner:

Liljekonvalj 10 st  Akleja Pink Barlow' 3 st  Luktpion 'Kansas' 1 st 
  
Astilbe 'Ellie' 1 st  Blå bolltistel 'Veitch's Blue' 3 st  Amerikanskt älggräs 'Venusta Magnifica' 3 st

Liten flora:

Rad 1 (från vänster). Dessa blommar i maj/juni

Liljekonvalj (duh). 20 cm hög.
Akleja Pink Barlow.  60 cm hög.
Doftpion Kansas. 90 cm hög.

Rad 2 (från vänster). Dessa blommar i juli/augusti.

Astilbe Ellie (snyggt namn). 50 cm hög.
Blå bolltistel Veitch's Blue. 90 cm hög.
Amerikanskt älggräs. 120 cm hög.

Samtliga av dessa SKA enligt
www.odla.nu (därifrån jag korpat bilderna) gå att odla även i vår del av landet. 

3. TrädgårsmöblerTrädgårdsmöbel i aluminium och nät med skön liten svikt. Bild från
http://www.jysk.se/

3. Utomhusbelysning, solcell

 

Solcellsbelysning för trädgården. Bilder från
http://www.jysk.se/

4. Övriga, ej rabattväxande blommor och växterUtomhuskrukor/-tunnor för växter. Bilder från
www.jysk.se
Drömma kan man ju alltid få göra...

/Dreama


Nu har jag hittat USB-kabeln till telefonen...

...så här kommer bilderna på mina och P's påskiga cupcakes. Håll till godo! =)


Fågelboet
Cokladmuffins med chokladfrosting samt riven mörk choklad. Death by chocolate, helt enkelt.
Äggakorgen
Vanlig muffins med citron- och kokosfrosting.
Kaninen
Också det en vanlig muffins med vaniljfrosting. Nosen är en violgodis, öronen är skivade marshmallows med glitterströssel och morrhåren är smält mörk choklad.

Recept på frosting

50 g rumstempererat smör och 300 g florsocker (flor med chokladsmak för chokladfrosting) samt ½ dl vaniljsocker (för vaniljfrosting) röres ihop. Rör sedan ned 100 g philadelphiaost. Häll slutligen i saften av ½ citron alt motsvarande mängd vatten om du inte vill ha citronsmaken (t ex till vaniljfrostingen jag gjorde till kaninerna) så att frostingen får lämplig konsistens. Kyl ett tag innan du dekorerar.

E kom med ett litet inlägg i könsdebatten...

Haha, vi satt och fikade på cupcakesarna igår. Vi hade bryggt både kaffe och te till, och på frågan om vilket av det han föredrog svarade min bror "Jag tar gärna en kopp te!" Hans lilla guddotter (E) spände ögonen i honom, rynkade näsan och ögonbrynen och sade: "Mäh!? Du är ju en KILLE!"
/Mamma full i skratt


Påsk-cupcakes

Jihiiiiiiiiiiiii!

Mamma, pappa och lillebror kommer imorgon! Underbart, har saknat dem så mycket. Särskilt Bumme som jag inte träffat på länge.


Jag ska baka muffins och ställa ordning riktiga vurping-cupcakes. Här är några bildidéer som jag fastnat för:


Gudomligt söta kaninmuffinsar! Såna här ska jag lätt göra en sats av! Antar att öronen är marschmallows som man sedan fuktar lätt med lite vatten och har dit lite rosa strössel. Har en burk med olika rosa strösslar och där finns ett rosa glittrigt. Det tar vi.


Hade en idé om att göra små fågelbon och så hittade jag den här bilden. Tänk bara bort den fula kycklingen så stämmer det mot vad jag har i huvudet. Chokladfrosting och riven mörk choklad samt chokladägg. Borde locka de flesta.


Så ska jag göra såna här små äggkorgar, men jag hade tänkt att göra rosa och/eller mintgrön frosting och blanda kokosflingor i så att det blir lite fluffigt liksom och så dekorera med små färgglada ägg. Undrar bara vad man ska göra korghandtagen av... några idéer?


Nähä, om man skulle åka och armbåga sig fram på Ica... Hu. Lär ju inte vara en käft där nu liksom...
/KockenBettleri undanbedes...

Haha, recept på hur man slipper tiggande ungar så här i påsktider.

Till att börja med; varför kom de IDAG? När en annan var i koltåldern gick man utklädd till påskkärring på skärtorsdagen, inte en dag tidigare! Ur led är tiden.

Iallafall, för en liten stund sedan kom två av byns mellanstadieungar utklädda till tänderna och lämnade en liten teckning och ville ordlöst ha Något i utbyte. P, som öppnade, sade att "Då ska jag gå och se om vi har nånting roligt:" Jojomensan. Det enda vi hittade i skafferiet var, haha;


Sedan skickade vi ut E att ge tjejerna de små skatterna. NI SKULLE VARIT MED!!! Haha, har sällan skådat sådant haksläpp. "Mäh. Tack...?", löd den skeptiska svarskommenteren. Sedan fick vi ett halvmuntert "Glad påsk!" innan de gav sig iväg mot andra, kanske mer lyckobringande stugor. Med tanke på storleken på våran lilla by lär vi inte behöva bekymra oss om fler besök av godistiggare.  

/Kärringa

Lite mer fakta

Vilken svordom använder du mest? Fan
Äger du en iPod? Nope, 16GB på mobilen...
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Jobbar: 5.15 (måste snooza), annars har jag E.
Hur många resväskor äger du? 3.
Använder du flip-flops? Skojar du? Sommartid är det flip-flop eller fopp-fopp som gäller. Eller barfota.
Var köper du dina matvaror ifrån? Ica. Skulle dock gärna se att nån öppnade Willys i Funäsdalen.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Ta bilden.
Vilken var den senaste filmen du såg? Bio: Kung fu Panda. Hemma: Darjeeling Limited.
Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? En vän, eller ett par. Spela spel!
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Dodge 1500 RAM. Hallonröd metallic med massa krom.
Har någon någonsin kallat dig lat? Haha, slå upp det i NE så är det fan en BILD på mig.
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nej! Skulle jag aldrig våga.
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Saxon.
Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Judas, Maiden.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Haha, är måndag idag.
När var senast någon stötte på dig? Usch, drömde om en äckelkarl som försökte i natt, men annars minns jag inte.
Vad åt du till middag senast? Potgrat och kassler med ananasröra (lätt-crème fraiche, krossad ananas, salt).
Använder du huvtröjor? Det händer.
Kan du vissla? Ja.
Vem var den senaste som ringde dig? Mamma.
Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Berg- och dalbana (ja, SÅ stavas det!)
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Förmodligen.
Vilket riktnummer befinner du dig i? 0684.
Tittade du på tecknat när du var liten? Så klart.
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?  Hmm...
Hur många syskon har du? 1.
Är du blyg inför det motsatta könet? Nej.
Vilken film kan du alla replikerna till? Sällskapsresan (de fyra första iaf), Dirty Dancing.
Äger du några band t-shirts? Eeeeh... ett gäng då.
När flög du senast? 5 december, hem från bröllopsresan.
Hur många stolar står kring ditt köksbord? 4 vanliga samt E's som visserligen hänger, men räknar den ändå.
Läser du för skojs skull? Varför läser man annars?
Pratar du några andra språk? Engelska, spanska, lite tyska, pratar inte latin men tyder det.
Diskar du din egen disk? Nej, det gör diskmaskinen eller P. Tyvärr. Skulle vilja tycka att det är kul.
Har du gråtit offentligt? JA!
Har du en stationär dator eller en laptop? Lapp.
Försöker du alltid lära dig nya saker? Så ofta jag kan.
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Har några planer tills jag är ogravid och sommaren är över.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Call me old-school men ja!
Kan du kasta macka? Nej. Jag sänker dem med ett ordentligt PLO-UMS.
Har du någonsin varit på Jamaica? Nej.
Vad har du med dig in på bion? Sällskap och godis.
Vem var din favoritlärare och varför? Pertti Honkanen. Lagom vimsig, lagom seriös, lärde mig analysera texter.
Har du dejtat någon av en annan religion? Har aldrig riktigt diskuterat det med någon dejt...
Vad har du för väder? Sol/snö
Har du en blogg? Duh!
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Svenska, latin, spanska.
Gillar du att flyga? Nej. Är mest orolig.
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Humor.
När sov du senast på golvet? Golv och golv, marken i Fäviken. Med luftmadrass emellan.
Vilken är din favoritdrink? Vodka Russchian eller GT.
Gillar du din boende-situation? Ja!
Vilken är din mammas hemstad? Födelse: Borås. Hem: Äckeltuna.
Din pappas hemstad? Äckeltuna.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? 8-9.
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Ja, men oftast i positiv anda.
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? JAG? Hur kan ni tro det?
Vilken är din favoritfrukt? Gillar inte frukt. Men vattenmelon är gott när det är varmt. Och hallon, men det är väl bär.
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Lite.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 29
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Ja. HATAR särskrivningar. Särskilt i reklam och annonser. Hur ska folk kunna se seriöst på ett företag om detta inte ens ids bry sig om att korrläsa sina reklammanus?
Tror du på liv på andra planeter? Jag tror det.
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Riktigt arg? En kommunal inrättning.
Tror du att Gud är man eller kvinna? Gud är Gud, varken mer eller mindre.
Vad var det senaste du åt? Morot.
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Ingen skillnad egentligen. Kanske liten fördel killarna.
Hur valde dina föräldrar ditt namn? Bara blev tror jag. Jag hade velat ha ett släktnamn, men icke.
Gillar du senap? Ja, det är gott.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Allt ordnar sig.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? NEJ!
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Pumbaa kanske.
Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nej, men från Tradera.Senaste köp lite Berså-delar tror jag.
Tycker du om att krama folk? Jag kramas gärna!
Skulle du säga att du är trendig? Haha nä!
Äger du en digitalkamera? Ja.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Farmor tycker att jag är lik Victoria...
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Nä, det hände väl nåt.
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Många.
Vad är du allergisk mot? Apelsiner.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Jag jagar.
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Ingen aning.
Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om? Ekan kanske.


En emotionell tidsresa... hu.

Idag har jag och E varit på Björnrike för hennes allra första skidskolepass i slalom. Hon stod ju på ett par lagg redan förra året, men då med mamma. Då gick det ganska bra. Men idag, usch, stackars barn! Jag slungades handlöst till marken av gamla känslor som kom upp igen, känslor som man inte känner lika ofta som vuxen. Eller som man åtminstone kan hantera numer. Iallafall.

När gruppen samlades såg jag på E hur osäkerheten liksom smög sig på. Hon visar sällan upp denna sida av sig själv så jag tror att både hon och jag var ovana vid den känslan. Hon var minst, såklart eftersom hon är så liten till växten, hon stod tillsammans med tiotalet andra barn och när det var dags att börja kava iväg mot liften märkte jag att hon liksom drog sig för att följa med, ville stanna hos mig. Den ena av två skidlärare satte sig på huk och pratade med henne ett par minuter medan jag med en stoooooor klump i magen tittade på från behörigt avstånd. Till slut vann pedagogiken och min lilla sessa gled ner mot liften. Väl i den trillade hon två gånger och fick hjälp på en ny av samma lärare (vilken pärla!). Det slutade med att läraren och E åkte tillsammans upp. Där uppe såg jag (med kikaren, JA jag hade en sån med mig...) att E tydde sig till sin nyfunna säkerhet, men denna måste ju koncentrera sig på alla barn, inte bara på E. Nu grät mitt hjärta med E, jag insåg vanmäktigt att DÄR står min lilla älsklingsbälsklingshjärtaskatt och känner sig ensam, övergiven, dålig och vilsen och HÄR står jag och kan inte göra ett skit åt det. Så tog skidläraren E mellan knäna och åkte nerför backen. E fick syn på mig och då kunde jag inte med det längre. Jag gick dit. "Jag tror vi är lite trötta," sade läraren. Men sen hade hon en idé om att E kan börja med den lägre gruppen, med treåringar, kallad Snöbollarna imorgon. Det passet går klockan 9,30 (mycket bättre än 13.45, fattar inte hur man kan tro att ett gäng fyrataggare ska vara pigga och alerta för ett timmespass i slalom vid den tiden på eftermiddagen). Men jag pallar fan inte att titta på, kommer grina som en vattenspridare invärtes imorgon också. Nä, jag skickar nog P om det är möjligt... Huvva. Ni vet hur det var i jumpan när man var skolunge, och det skulle väljas lag till fotbollen/brännbollen och man blev kvar till näst sist (det var bara Eva-Karin som alltid blev vald efter mig)? Den känslan hade jag i mig idag. Usch och FY!/Otillräcklig mamma


Nej nu är det fasikens dags för ett inlägg

Tycker det är dags att ta tag i det här med bloggandet igen... Har hänt en del sedan sist:


* är fortfarande gravid, går in i vecka 29 nu (shit!!!)

* är just nu sjukskriven sedan den 23 mars pga foglossningen som tagit fart ordentligt. Ska börja jobba igen den 16 april. Gör helt sinnessjukt ont, så här hade jag INTE med E! Då hade jag känning kanske en vecka eller så, men det gick över när jag låg och rullade ena triggerpunkten över en tennisboll jag lagt på golvet. Det här å andra sidan är en helt annan grej. Det är jätteskönt att inte jobba, gör fortfarande ont såklart, men jag har en helt annan makt över mitt liv och mina sysslor här hemma. Kan och ska söka havandeskapspeng från den 29 april, men med min vanliga tur blir det säkert avslag. På jobbet kan jag liksom inte låta bli att våtmoppa under låga möbler, skita i att dammsuga, hoppa över trapporna och gå lite långsammare... Prova det som städare. Det värsta är att det liksom kommer efteråt på något sätt - det är alltid värre dagen efter! Hade föräldradag på dagis förra veckan, då var jag helt handikappad två dagar efteråt. Kommer knappt ur soffan, får rulla ur sängen och så kommer det nåt jävla smart-ass och säger "Jamen du ska inte roteeeeeera bäckenet så mycket, då blir det bara värre!" NÄHÄ??? Men då måste någon komma och ge mig en sån där Segway:

 

* har kommit till slutsatsen att jag faktiskt inte vill föda på Östersunds sjukhus, är alldeles för rädd att de ska missa något viktigt igen som de gjorde med E. Jag menar, att bebisar kan andas ordentligt själva känns hyfsat angeläget... Det värsta med det som hände lilla E var ju att SAMTLIGA läkare totalignonerade mina frågor när jag varenda dag (vi låg på neonatal i tio dagar) och bara sa att "Nej men det DÄR är HELT normalt!" Snacka om Det-är-ditt-första-barn,-eller-hur?-mentalitet. Klapp på huvudet. Med andra ord: JAG TÄNKER inte föda där. Måste kolla upp hur man går till väga med att välja BB.

* har också kommit på att jag måste ta mig ner till Förkräkningskassan i Sveg och verkligen få se till att få prata med någon riktig människa bakom alla blanketter och formalia. Måste reda ut hur det ska bli med min föräldrapenning.


Suck, det är mycket nu... Men man får vara nöjd och glad ändå: har en underbar dotter som jag älskar mest av allt i hela världen, en fantastisk man som jag älskar nästan lika mycket (sorry älskling, konstant andraplats...), ett litet sprattlande mirakel i magen, en bil som rullar och tak över huvudet samt ett fast jobb. Faktiskt. Så det så.

Puss, Elli


RSS 2.0