Yttepyttebadrummet uppe, några inspirationsbilder

Nu bara sprutar jag ur mig inlägg känner jag, men är man bara hemma och går och hostar och nyser så har man inte så mkt annat att göra och timmarna per dag jag orkar sitta gôralôs vid TVn är faktiskt begränsade, tro det eller ej.

Har tänkt på badrummet uppe och vad man skulle kunna göra med det.

Rummet är inte stort, det har måtten 160*360 cm. Det är otroligt 80-tal, med våtrumsmatta och -tapet av plast, rosa golv och aprikosgulrosa väggar som ska se ut som kakel med fåglar och kottar på. You get the picture.

Längst in, under fönstret, står ett badkar. Det ska ut och ersättas av en duschkabin. P önskar sig en ångdusch. Det kanske han ska få! Jag skulle vilja ha vägghängd toa och bidé, för att underlätta städningen. Men då undrar man ju hur mycket som måste byggas in i väggen och hur mycket det skulle ta av bredden på rummet. Man kan ju liksom inte ha ett badrum som är 1.2 meter brett...

Självklart ska det kaklas/läggas klinker. Jag och P är överens om att fräsch, lätt vitt och sobert svart är bra färger. Jag drömmer om det klassiska, svartvita schackgolvet och möbler i fristående, romantisk stil. Här är underbara Louis från Vedum;

 

Serien finns i dessa delar.

Jag tror att man klarar sig med ett enkelt handfat, för att lätta upp intrycket lite i det lilla badrummet. Bidén gör jag mig ALDRIG av med! Värsta kärringgrejen egentligen, men ja, det är väl bara att inse. Det är praktiskt. Jag funderar på att skaffa två av högskåpen, så att man får in mycket förvaringsutrymme. Vore t ex skönt att kunna ha en extra uppsättning handdukar uppe. För att inte tala om allt smink, hårgrejs och andra hygienprodukter. Andra smarta komplement som finns som tillbehör är handdukskrokar till småhanddukarna vid handfatet, handduksringar eller -stänger utanför duschkabinen och toaborstehållare som ställs på golvet.

Så kan man ju alltid bryta av det svartvita genom att klicka till det med inredningsdetaljer och textilier i livliga färger istället. Typ så här...
Principessa Bellezza Box Beauty Tools Kit (Väska)                          ´
 Klicka för att förstora  
Som en liten unge i en godisaffär...

...blir jag när jag stiger in i paradiset, d v s http://www.eleven.se/ .


Det här har jag spanat in nu:

1. Ny plattång

Think Straight Think Pink Ceramic Straightening Iron
Lite konstigt att man ser mer av björnen än av tången men det var bra pris för bra kvalitet. Och så är den ju rosa...Nallen ger jag till Fjuttan.


2. Hållare till fönen

Tornado Hairdryer Holder (chrome)

Så himla smart! Såg att Nickan hade en när jag var där, men har aldrig sett dem hos säljare. Men nu slipper fönen ligga på golvet och skräpa eller hänga och trassla på kroken med allt annat krafs i badrummet. Det enda som saknas nu är eluttag i badrummet så man inte behöver stå i mörka hallen och styla. Får ta och funera på det när vi bygger om.


3. Gloss och läppkonturpenna från Two Faced

Too Faced Status GlossToo Faced Luster Liner Lip Pencil
Har beställt glosset längst till höger samt en konturpenna i chokladbrunt. Blir snyggt som fan, f f a till sommaren! Sminkar mig oftast i nougat/nöt/chokladtoner så det kommer bli kanon.

.
.
.
.
.

Hej Ellinor,

Tack för din order, vårt ordersystem har nu mottagit denna för behandling.
Din order är betald, transaktionsnummer: 4669xxxx.

Hoppsan.
/ElliPimp my barnrum

Vi vill borde ska göra i ordning ungarnas rum. Oj så vuxet det lät - ungarnas rum. Ungarna-s. Pluralis. Snart är det flera. Så vuxet!

Idag finns det på vår övervåning kök+vardagsrum, yttepyttebadrum samt tre sovrum - vårt som är ganska litet och så två som är minimala (ca 3.5 x 2.5 m, men innefattar två inbyggda garderober i vardera rummet, som tar upp över en meter av ena långsidan). Dessa två är ungarnas rum. Längst in i huset är vårat som gränsar till badrummet. På andra sidan är "bebisens rum" och mellan det och trappen ner till källarvåningen ligger E's rum. I dagsläget är Bebisens rum E's lekrum för alla hennes saker har helt enkelt inte gått att klämma in i hennes eget för där har hon dels ett lekkök uppställt, dels min gamla mastodontfåtölj (som LÄTT skulle gå att segla en hel besättning i Volvo Ocean Race med. Om man bara fick fanskapet att flyta. Iallafall.). Dessa ska ut, leksakerna ska sorteras igenom, allt trasigt eller inkomplett ska KASTAS och sedan ska vi fixa till E's rum till ett fint större-tjej-rum och bebisens rum till... ja ett bebisrum.

A. E's rum

1. De här möblerna/sakerna finns idag:

1.1 Säng Hensvik från IKEA
HENSVIK Sängstomme och stödbräda
       
1.2 Sänghimmel/myggnät Miguelito från Babynord, i färgen Vit jade (är egentligen mer lindblomsgrön än pistage)

 

1.3 En sån här Billy-variant som jag planerar att sätta lodrätt för att ställa t ex böcker på. Och lite pynt. Kanske en blomma.
LACK Vägghylla
2. Det här står på shoppinglistan:


2.1 Ny tapet. Den som flickstackarn har är en vinyltapet med mönster som mer ser ut som utsmetad hjärnsubstans från en My little pony. Den är käckt på-måfå-kletsmetrandig i olika pastellkulörer. Jag har hittat den här:

Tapet Bambi green

Den uppmärksamme känner svagt igen ränderna i tapeten från ränderna som finns på ett gammaldagst sätt i möbelserien Hensvik, t ex på gavlarna på sängen som är på bild ovan. Kan gå igen fint. Garderobsdörrarna har samma mintgrönblågrå nyans som fanns i köket innan vi byggde om (se hur det såg ut på http://fjudelutt.blogg.se/2008/october/koket-ar-husets-hjarta-vart-hus-behovde-en-t.html ) men dessa tänkte jag måla om, kanske med sån där rolig svarta-tavlan-färg så att det går att ha lite roligt där också! Och magnetfärg under så kan E leka med magnetbokstäverna där på. Kan bli mkt bra.

2.2 Förvaring. Den här, IKEAs Trofast, tror jag på:

TROFAST Förvaringskombination
Snyggt med den vita stommen, lätt att hålla ren och kul för den lilla akrobaten att klättra på, om man lägger en lekmadrass på golvet framför såklart. Fast jag skulle ta backarna i ljusa färger så att det stämmer med tapeten. Typ de här:
TROFAST Förvaringskombination

2.3. En liten "arbetsplats" så att Fjuttan kan sitta och rita eller fika med sina små kompisar. De här tycker jag passar bra tillsammans med sängen hennes:
GULLIVER barnbordGULLIVER barnstol

Kommer inte det här bli guld, så säg???B. Bebisens rum

1. De här möblerna/sakerna finns idag:

1.1 En bokhylla från IKEA, som tyvärr inte fanns att hitta på bild då den utgått, men som är som en golvstående typ stringhylla med konsoller i grått stål och hyllplan i ekfanér. Var ranglig som en full giraff på rökheroin men så skruvade P fast den i väggen och nu är den underbar! Med hjälp av förvaringslådor, se shoppinglistan, planerar jag att få plats med allt, inklusive E's bibliotek som faktiskt är imponerande med tanke på hennes ålder.

1.2 Ska ta upp bebismöblerna. Ser ut så här:
      Golvskötbord

Skötbordet och sängen är i samma serie och sängen har samma hjärta som man ser på skötbordet infräst på kortsidorna. Våra möbler är i en färgnyans mitt mellan de båda ovanstående, s k whitewash som är vitbetsat trä där ådringen går igenom. Skitsnygga faktiskt.

1.3 En likadan hylla som i E's rum;
LACK Vägghylla

2. Det här står på shoppinglistan:

2.1 Ny tapet. Vi började att tapetsera detta rum medan det fortfarande var E's rum, men när det var nästanklart tog tapeten slut för det var en förjävlig mönsterpassning och vi var tvungna att klippa bort ca 60 cm på varje våd för att det skulle stämma. Tapeten är rosa med silvriga hjärtan i typ Sia-stil, verkligen jättefin men jag är lite trött på den för den är lite kräkig, lite FÖR söt liksom. Tycker den här är fräsch och sval = bebisen kommer sova gott. 

 

Även här ska garderobsdörrarna målas om, oklart dock i vilken färg.

2.2 Förvaringslådor till hyllan, typ de här
KASSETT Låda för papper med lock
Seems like SOMEBODY is moving herself towards IKEA. Ska du med, Nunnsan?/Elli

Ny soffa

Älskling, ta det här med ett litet skratt nu och behåll din underbara glimt i ögat! Älskar dig!

Husets byracka har ju, med mer eller mindre aktiv tillåtelse från oss, lagt beslag på ena sittsäcken i vardagsrummet (se tidigare inlägg i ämnet, http://fjudelutt.blogg.se/2008/september/doggie-style.html). Har börjat misströsta lite i detta eftersom jag blir lite orolig att hon ska börja hävda gentemot E att det är hennes plats. Tänk om hon typ bits eller hoppar på henne! Inte för att jag tror det men man vet ju aldrig med djur. Ligger hon inte i puffen så ligger hon i soffan och det vill jag egentligen sätta stopp för - hundar är hundar och människor är människor. Det är faktiskt skillnad. Jag har stöd från Cesar Millan, min hundguru. Han menar att hundar som tillåts inta människans område (läs soffan eller sängen) vid ett eller annat tillfälle kommer att hävda ägande till det området. Samt att de kommer tro att de är likställda med flockledarna (vi). Jag har därför dragit slutsatsen att Hylsa måste få en egen soffa. Har hittat den här som är ett klockrent komplement till våran soffa samt vardagsrumsbord; skitsnygg or what??? Dit med en liten kudde samt hennes lilla valpfilt så är saken gjord och soffan (och min man) är MIN igen! Moahahahaha! =)


Dog Sofa Medium ( 81 x 61 x 23 cm )


//Matte


Jag, E, blommor och bin

Haha, så har jag och E haft vårt första blommor&bin-samtal...

Vi var i badet. Jag klappade mig på den lilla bulan och frågade E om hon kom ihåg vem det är som är där inne. Det gjorde hon.

-Mamma, vad gör bebisen nu?
-Den badar kan man säga. Precis som du och jag.
-???
-Jo, för bebisen ligger liksom i en liten påse i min mage och påsen är full med vatten så bebisen kan bada och simma runt. Och så behöver den inte äta. (Visar E hennes navel och förklarar vad den kommer ifrån). Så när jag äter något så får bebisen också av det. Lite som när man tankar bilen.
-Jaha.

Lång tankepaus med världens mest konfunderade min.

-Hur öppnar man magen då? När bebisen ska ut?
-Man behöver inte öppna magen, för bebisen... hmmm... åker rutschkana.

Tankepaus. Sen världens mest pillimariska flin med glitter i ögonen.

-Vet du vad JAAAG tror?
-Nä?
-Jag tror bebisen åker ut genom SNIPPISEN!

Så var det dags för mig att ta tankepaus. V-a-d-s-ä-g-e-r-m-a-n-n-u-d-å?

-Jo men du har så rätt. Precis så är det faktiskt. Det är väl lite konstigt.
-Men när JAG får barn, då kommer den komma ut i rumpan.

Kanske är bättre än någon trott att låta ungen kolla på Sjukhuset varje dag.


/Oförberedd

Nu ska jag beställa ett!!!Grattis oss! Omkring den 30 juni blir vi fyra i familjen! =)

Är det normalt att...

...ha varit på slappsemester i två veckor
...ha firat jul i familjen Ericsson/Palmer
...vara gravid i vecka 15

och ändå ha gått NER nästan 6 kg i vikt??? Mycket märkligt. Men det lär ju vara övergående.

/Morsan


My pussy wagon died on me

Haha, det är bra underligt egentligen.

Mitt under VÄRSTA idétorkan i min och hela bloggandets samlade historia så stiger Herr Gud själv ned och ordnar den saken åt en. Tack för det.

I förrgår skulle jag, E, mamma och pappa åka hem till oss i Viken från E-tuna där vi firat jul. Jag och E åkte i vår bil, mamma och pappa i sin. Båda bilarna i det närmaste fullpackade. Vid Säter började det mörkna och jag tyckte att mina strålkastare lyste så himla dåligt. Var tvungen att ringa upp föräldrarna som var ett par hundra meter före och förvissa mig om att lyktorna lyste som de skulle, vilket de gjorde. Jaja, tänkte jag. Det är snöfritt, mörkt och dessutom fullt av äckligt saltmoddslask på lyktorna. Klart att det kanske blir lite sämre sikt. Ut och torka av. Blev inte nämnvärt mycket bättre. Strax norr om Falun svängde pappa in på en liten sidoväg. Det visade sig att hans oljelampa börjat lysa, på grund av att det inte var så mycket olja kvar. Det var det inte i flaskan han hade i bakluckan heller så jag lämnade E med mamma och pappa i den strandade Allroaden, tog Rolf Golf ner till Falun igen och handlade 2 liter helsyntetisk på den kanske slöaste mack jag stött på i hela mitt liv, åkte upp till de andra igen och pappa fyllde på. När vi kom till Grycksbo ringde mamma, som hoppat över till min bil för att jag skulle få lite mer samtalssällskap än E som mest lyssnade på Madicken, till pappa för att kolla att hans oljelampa slocknat (det hade den). Ungefär då tändes följande lampor på min instrumentpanel:

batterilampan,
motorstörningslampan,
ABS-lampan
samt en liten text: Alterior workshop!

Jag sade till mammsen att "Nu är det fel på MIN bil istället!". Sen slocknade ALLT och bilen tvärdog. Bara rakt av, knall fall, skitdöd. Härvidlag fällde E (med blandad panik och uppgivenhet i rösten) en av sina underbara repliker: "Men mamma, vi kommer ALDRIG komma hem!"

Där stod vi då, på vägen. Jag dirigerade pappa att åka fram, göra en U-sväng, komma tillbaka ochs tälla sig nosmotnos med Rolf Golf så att vi kunde kicka igång den med hans. Det gjorde han, bara så att vi snabbt kunde konstatera att hans motorblock är totalt inbyggt i plastskal, inte ens batteriet kan man komma åt själv! Vem har konstruerat så dumt? Iallafall. Sën kom det en liten man som jag kommer vara tacksam för resten av mitt liv (eller iallafall väldigt länge). Den ytterst hjälpsamme lilla masen kom åkande i en äldre, härligt pittoresk Landrover och drog hem Rolf till sin gård bara någon kilometer därifrån. Där bjöd han på underbart gott kokkaffe (och jag DRICKER inte ens kaffe - fatta hur gott det måste ha varit!) och lite stugvärme. Vid 19-tiden packade vi över det som kunde avvaras från mammas och pappas bil till golfen och så åkte vi alla fyra i deras bil hem till Härjedalen. Var hemma vid halv tolv. Elva timmars resa, ska ta maxmaxMAX sju.
Hade naturligtvis, mitt i villervallan, ringt till P och berättat vad som hänt. Han hade raskt ringt till HP och hyrt en trailer, plockat sin far och styrt kosan mot Dalarna. Underbare man... Han är så jävla bäst i hela världen! Vi mötte dem mitt på finnmarken och den stackaren kröp ner i sängen 03.30 på morgonen.

Jag kan inte ett Se hela bildenom bilar egentligen, men här är min Topp 3 gissningar på vad det kan vara för fel:

3. Hela motorn har skurit, trasat ihop, kortslutits och exploderat. Fast det tror jag inte.
2. Fläktremmen (eller heter det generatorrem?) är av. Hoppas att det är så enkelt. Fast det tror jag inte.
1. Generatorn är paj.
Hörs!

RSS 2.0