Bebisarna

Hade fått mail av Niklas. Det innehöll bilder på valparna! Snart kommer en av de här små raringarna hem till oss, jippi jippi!

Se bara:










/Matte



Min underbara möhippa

Å alla ni fantastiska tjejer! Tack för ett oförglömligt dygn djupt inne i den jämtländska skogen! Och dimman, haha!

I fredags när jag kom till jobbet satt en lapp på dörren. Ni vet, en sån där amerikansk mördarlapp med ett meddelande av urklippta tidningsbokstäver. Det löd:

Inom det närmaste dygnet kommer du att vara med om något spännande du aldrig glömmer.


Jojo. Efter ett tag kom J och E in, kom fram till mig, kramade om mig och vips! så hade jag en ögonbindel på mig... Blev inföst i baksätet på en bil och satte mig och höll sedan på att skita knäck när jag hörde att det satt någon bredvid mig... Hörde dock på fnisset att det bara var lilla HE! Vi åkte skitlänge, fick som tur var ett par såna där åksjukearmband av J. De funkade (men har hört i efterhand att älskade P varnade dem tusen gånger eftersom jag blir åksjuk)! När vi kom fram och jag fick komma ut bilen och ta av mig bindeln så var "alla" där! Nåja, ni som tyvärr inte kunde vara med, ni var saknade! P hade packat en överlevnadsväska till mig (fan, alla visste vad som skulle hända och jag har inte fattat ett skit...), och jag fick svida om till oömma kläder. Så började äventyret.


1. Promenad med stationer för fyrkamp
Promenaden var 4 km lång och sträckte sig från Börtnan (det var dit bilfärden hade gått) till Svarttjärn där vi sedermera skulle övernatta. Längs vägen dök det upp små deltävlingar för vår fyrkamp. De var...

a. Trickbana med fyrhjuling
- vi skulle köra fyrhjuling med släpvagn genom en liten slalombana. Det låg dessutom två stora stenbumlingar på släpet. Touchade man någon slalompinne fick man strafftillägg på 15 sekunder. Tappade man en sten fick man en minuts tillägg. HB regerade nåt så grönjävligt! Grattis grattis!

b. Apporterandes poängpinnar kopplad i gummiband från en tall
- vi hade typ flygarsele på oss och i denna var två kraftiga gummiband fastsatta. Man skulle sedan på en minut springa så långt gummibandet räckte fram till ett gäng med pinnar vilka var värda olika poäng. Man fick bara ta en pinne åt gången och skulle så springa tillbaka med den och lägga den i en låda. När tiden gått ut räknade man ihop sina poäng.

c. R*nka av en spenhink
- vid en tall var en fejkad mjökningsstation uppriggad. En spann vilken hade två spenar av gummi nedtill skulle mjölkas. Man skulle ha en hink mellan knäna och på en minut försöka mjölka den lilla hinken så effektivt som möjligt. Jag gick ut hårt och satte ribban ganska högt faktiskt. Men så kom HB igen, den lilla buaslinkan =) *puss puss* och gick om. Överraskande nog kom den av oss som LEVER på en mjölkgård, på en elegant sistaplats.

 
En sån hink var det, men med två spenar.

Ställningen nu var som sådan att jag låg under ganska kapitalt men hade en gren på mig att samla ihop poäng för en möjlig vinst. En gren kvar (fasade för att det var Pinnen i flaskan eller någon annan liten grej men det var...

d. ... prickskjuta med  .22:a
- äntligen hemma! =) Dock svårt ändå med fast och ganska liten förstoring, några promenadöl samt typ en dl Nyköpings i blodet. Men jag träffade lilla plingen en gång och den stora en, fick med det ihop fyra poäng och kom på delad förstaplats!

 
Observera sniperblicken...

HB och jag vann en flaska och den satte vi i oss med lite hjälp under nästa äventyr;

2. Förlustelser i vatten
Vid Svarttjärn fanns en mysig bastu, två vedeldade badtunnor samt, såklart, en tjärn. Vi badade i tunnorna, blev varma och svalkade av oss i tjônna. Skitkallt men ack så skönt ändå! Upp ur tjärnen, fort som fan ner i tunnan igen och värma sig lite. Dricka lite skumpa, snacka blaj, ner i kallvattnet igen, in i bastun... Så höll vi på ett bra tag innan det var dags att gå upp och få lite middag. Spenhinkarna kom fram igen. Två till antalet - en till varje badtunna. Tävling. Det lag som först kunde suga i sig typ ½ liter Trocadero vann. Det blev våran tunna =)



 
Lilla sjöjungfrun Elli kommer upp.

3. Mat
Medan vi badade ställde vår värd Magnus i ordning en underbar måltid, bestående av fantastiskt gott marinerad jerseyko, fäskpotatis (!), tomat- och rödlökssallad, vitlökssmör samt två olika sorters 'gojs'. Vin till det och sedan dessert bestående av färsk skuren frukt och vaniljsås. Det var en underbar kväll i storstugan!

Det var kanske bara lite sådär lagomt smart att bada i 8-gradigt vatten när man redan är förkyld. Blev ordentligt sjuk under kvällen, inga näsdroppar hade jag med och öronen lockade igen. Hörde inte ett skit, det bara lät som om jag hade bomull i öronen. Någon ställde iordning koksaltlösning åt mig som jag snortade och det hjälpte kanske lite mot täppan. Jag skulle komma att hitta lilla E's näsdroppar kvarglömda i väskan under påföljande dag men det visste jag ju inte då! =) Jag gick till snarkofagen vid halv två och sov som en gris när de andra kom vid tvåtiden.

Nästa dag samlades vi till frukost vid åtta, då hade alla som genom ett mirakel vaknat, i lite olika skick... Häften av oss liftade med Magnus ner till Börtnan igen, men jag och några till tog en underbrt skön morgonpromenad i solen. Så for vi hem.

Det var ett fantastiskt dygn vi hade därute i skogen, återigen T A C K tjejer för vår upplevelse! Jag älskar er!!! Att ni har planerat det här bakom min rygg utan att jag märkt nånting över huvud taget, P har inte visat med en cell att han vetat någonting om någonting, och till och med mamma och pappa visste om det! Helt suveränt! =)

Tack även till Magnus och Ljungaledens äventyr, som gjorde allt möjligt.

Födelsedag

Ursäkta att det var ett tag sedan jag hörde av mig! Har flytatt bloggen och har i och med det väntat på att kunna logga in på nya stället. Nu är flytten klar och vi är på plats igen!

På söndag är det födelsedag i familjen, lilla hjärtaskatt fyller tre år. Kan inte riktigt fatta att det redan gått tre år... Tiden går ju så snabbt! Det gör den ju alltid, men jag känner mig dessutom snuvad på de första tre månaderna, då allt bara var kaos och resor till och från olika sjukhus... Första tiden handlar för de flesta om att mysa, gosa, träffa andra mammor och pappor, fika och gå på babysim. För mig och E handlade det om överlevnad. Inget annat än ren och skär överlevnad. Sondmatning eftersom hon inte kunde varken amma eller dricka ut nappflaska, trachealtub i näsan för att hon inte skulle lägga tungan för luftvägarna och så syremätare på lilla foten i princip dygnet runt för att hinna rycka in om andningen fallerade. Det är inget jag önskar min värsta fiende. Men jag gjorde det, vi gjorde det, och vi kom starkare ut på andra sidan. Jag är övertygad om att det gett mig och E ett särskilt band.


Det här ska E få av oss i present:

1. Cykel. En liten röd 12-tums med stödhjul. Jag dissade trehjuling eftersom det var längre till tramporna på den och E är så liten! Har just gått upp på stl 86. Normalt för hennes ålder är 98. Hon är ju så pétite! =)


2. Miguelito; sänghimmel och myggnät i ett. Jättefin lindblomsgrön färg som passar bra till hennes fåtölj och de fina gardinerna hon fick av sin mormor i julklapp! Jag planerar att ställa iordning hennes rum när hon sover, kanske ska lägga henne i mormors och morfars säng på kvällen så vi kan vara i hennes rum och stöka? Det skulle vara kul.



3. Har även korta, raka ljustuber från IKEA, Dioder, som ska forma bokstaven E på väggen.


4. Tre bikinisar från H&M, en med matchande solhatt. Den fanns tyvärr inte att hitta på bild, men den är turkos och brun, med små boxertrosor med brett skärp. Här är de andra två:
 
5. Lite andra kläder.



Önskad middag:

Korv. Fråga E vad hon vill äta, och det ett av följande alternativ: korv, chickybits, pannkaka. Jag är glad att hon sa korv, för det öppnar ju för olika grytalternativ och annat. Serverar INTE Bullens pilsnerkorv med bröd till söndagmiddag, det gör jag bara inte! Then Swenska Husmodern i mig ryser vid blotta tanken.



Baklista:

´
Är det kalas så ska det bakas. Ska eventuellt börja redan idag med småkakorna så att jag hinner ordentligt.

Kakor:

Schackrutor
Vita mördegskakor man tar ut med pepparkaksmått och sedan garnerar med färgad kristyr.
Kalla-dem-vad-du-vill-bollar med färgat pärlsocker.
Bullar (vaniljsocker/smör eller rimbobullar, ar inte bestämt mig ännu)
Vill även (vill ja, men vet att det inte kommer bli något av det...) göra cupcakes á la Martha Stewart, kolla;

   

Hajar och strand            Fjärilar                            Blommor                        Lejon och får

Tårtan: OBS, dubbla satsen för det ska bli en hög tårta!


1 liter jordgubbar
3 msk råsocker
2 msk balsamvinäger
1 paket färdiga tårtbottnar
1½ dl hallonsylt
3 dl grädde

Fyllning: Vit chokladcrème
2 dl grädde
100 g vit choklad

Garnering:
1 dl hyvlad mörk blockchoklad

Gör så här:

1. Chokladcrème: Koka upp grädden i en kastrull. Låt den vita chokladen smälta i den varma grädden. Ställ krämen i kylen ca 4 timmar.
2. Skiva jordgubbarna, blanda dem i en bunke med råsockret och balsamvinägern. Rör om då och då.
3. Dela tårtan i tre bottnar om den inte redan är delad. Bre hallonsylten på den undre bottnen. Lägg på nästa. Vispa chokladkrämen till fast konsistens och bre ut på nästa botten. Täck med den sista bottnen.
4. Vispa grädden och spritsa ut den på tårtan.
5. Lägg jordgubbarna på tårtans topp. Garnera med den hyvlade chokladen.

Sen ska mormor göra en tårta också, men det lär nog gå åt två för vi är ju ganska många! Jag, P, födelsedagsbarnet självt, morfar, mormor, morbror, farmor, farfar, farbror med fästmö, faster med gubbe och två kusiner samt den biologiska fadern.

Mums mums.
/Elli


Internationella dagen mot homofobi

...har jag just lärt mig att det är idag!

Jag älskar sådana dagar! Det roligaste var ändå för ett par år sedan då jag skrev ett sms till en kompis och gratulerade honon på Klamydiadagen.

Hörde att i Östersund finns idag en stor soptunna uppställd, och man kan skriva ner sina fördomar om homosexuella på lappar och slänga sina fördomar i soptunnan, á la Plus. Lite rolig idé. "Nu tar vi din schitfördom och slänger den i tunnan".

Men man undrar ju, ska det egentligen inte vara såna dagar VARJE dag? Varför ska man bara behöva uppmärksammas på att acceptera homosexuella en dag om året? Bara acceptera kvinnors rättigheter en dag om året? Bara uppmärksamma barns värnlöshet en dag om året? Jag menar, måste man dedicera en särskild dag för att folk ska kunna uppmärksamma problem och utanförskap och istället kunna känna empati och tillhörighet? Och varför finns inte internationella mansdagen? Eller är det så att 8 mars (eller är det 9.e?) är internationella kvinnodagen och de övriga 364 är mansdagar?


Puss på er alla vackra, roliga och underbara bögar och flator och ha en underbar dag!
/E.



Megalistan

Söta lilla J hade en lista på sin blogg. Den tar vi...


Har du...

Förnekat förintelsen?
Aldrig i livet.
Följt Skilda världar? Följt och följt, såg ibland.

Sagt nej till ett samlag? Det har hänt...

Snott någons mobiltelefon? Nä. Inte ens tjuvläst.
Varit medvetslös? Svimmade på jobbet när jag var gravid och det diastoliska trycket låg i nivå med skostorleken...

Gjort nåt riktigt dumt? Var ska jag börja?

Gjort nåt du verkligen ångrar?  Oh ja.

Blivit full på ett släktkalas? Nä jag tror faktiskt inte det...!

Varit full i skolan? Nej.

Blivit portad från en krog? Nej.

Varit full på julafton? Nej.

Varit nykter på nyårsafton när du var över 15 år? Ja. Var gravid en av dem och drack äckligt gravidrödvin. Sen Pommac istället.

Slagit sönder en tv? Drömmer i all hemlighet om att kasta ut en från ett hotellfönster! =)
Önskat att du var det motsatta könet? Snor J's underbara svar: Ja självklart! Vem skulle inte önska sig en snopp när man är kissnödig ute!

Fått barn? Den bästa jag vet, och det käraste jag har.
Åkt ambulans? Jajamän.

Gjort nåt riktigt olagligt? Ja.

Fått din mamma att gråta? Förlåt.

Blivit polisanmäld? Ja.

Slagit ner någon? Ett äckel ofredade mig på festival och jag golvade (well, markade...) honom med en högrekrok på hakan.
Slagit någon blodig? Nä. Lärde mig på kurs att man inte ska ge någon smaken av sitt eget blod i munnen för då stegras adrenalinnivån och då blir den vild och galen.
Skämts över dina föräldrar? Kanske när jag var mindre. "Hej jag heter K, Ellinors mamma" på klassträffarna =)
Skämts över din bästa kompis?
Ja en gång... Lääääääääääänge sen.

Ätit från en papperskorg? BLÄ!!!!!



Senaste person som...

Sov i din säng: E.

Såg dig gråta: P.

Fick dig att gråta: Jag sjôl.

Du delade en drink med: En flaska vin med pappa förra helgen.

Du gick på bio med: P

Du gick på stan med: Kusin E.

Skällde på dig: Minns faktiskt inte! Det nåste väl vara bra...? Skytteinstruktören kanske =)
Skickade ett e-mail till dig: Mamma.



Har du någonsin...

Sagt "Jag Älskar Dig" och menat det: Varje dag

Bråkat med ditt husdjur: Jag har katt. Svar: ja.

Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag? Inte galet, men jag vaknar ofta och har en låt på huvvet och så hör ja den under dagen. Även ovanliga låtar. Det är creapy.


Varit i...

USA: Ja

Norge: Ja
Finland: Ja
Kina: Nej

Tyskland: Ja
Kanada: Nej.

Österrike: Nej

Spanien: Ja
Afrika: Nej


Extra stuff...

Tar du droger: Nej.
Dricker du: Eh, ja.

Vem är din bästa vän/-ner: J.

Vad är du mest rädd för: Ormar, eld(-svådor)och krig.

Vilka kläder sover du i: Inga...

Vart vill du gifta dig: Där jag ska: Husby-Rekarne kyrka.

Vem hatar du verkligen: Jag hatar inte, jag föraktar.

Varit kär: Absolut!
Kör du bil: Ja.

Har du ett jobb: Ja.
Gillar du att ha folk omkring dig: Ofta, men ibland är det skönt att vara själv.

Är du ett hälsofreak: Lika mycket som Hitler var en trevlig figur som bara kände sig lite missförstådd... INTE DET MINSTA!

Har du varit kär i någon du inte haft någon chans på: Man har väl alltid en liten, liten chans...
Är du ensam nu: Nej.

Låt som fastnar i ditt huvud ofta: Vill jag inte tänka på för då fastnar den igen...!

Vill du gifta dig: 080808 =)
Vill du ha barn: Har ett, vill ha ett till. Minst.



Favorit...

Rum i huset: Köket och sovrummet.

Typ av musik: Hårdrock från 80-talet.

Parfym: Man: Polo Sport. Kvinna: Aqua di Gió.

Månad: April, Juli
Sten: Skiffer.



De senaste 48 timmarna, har du...

Gråtit: Nej.

Köpt någonting: Mat.

Varit sjuk: Ja.
Sjungit: Ja.

Sagt "Jag Älskar Dig": Ja,
Velat säga till några att du älskar dem: Ja.
Träffat någon ny: Hehe, passa på när P är på fiskeresa? Nä!

Saknat någon: Jodå.
Kramat någon: Japp.

Kysst någon: Nej.
Haft sex: Tyvärr inte...



Senaste...

Låt du hörde: Byggare Bob-låten... Blir snart galen. GALEN!
Film du såg: Byggare Bob står på bakom ryggen. Innan dess Tjorven, Båtsman och Moses.

Drink du köpte: Ute? En syrlig, brusig med Sourz Apple och citron. Surt i magen, men gooooooooott!

Sak du stal: Penna, troligen...

Mat du åt: Fiskpinnar och mos hos svärmor igår.

Gången du åt en 7-Eleven korv: Har aldrig hänt!

Festivaler i sommar? japp, Sweden rock. Wacken dessvärre utsålt.

Frisyr? Tofs. ÄNTLIGEN når det fram till snodden. Det åker av så fort jag är gift...

Fulaste kändisen? Han den där Tore Kullgren (FCZ, Sverige pussas och kramas) är ju inte så fager...

Snyggaste kändisen? Sixx.
image106
Vad vill du bli? 
Gravid.

Planer för idag? Gå på Hempanpremiären och sen grilla med svärmor och svärgudmor (?).

Favoritdjur? Hästar.

Favoritperson/er? E, P.

Favoritporr? Den som inte är så seriös.



Har du:

Digitalkamera? Ja.
Telefon på rummet? Bärbar, den är på alla rum!

Könssjukdom? Nä.
Husdjur? Katt, lånehund, häst.

Bra kompisar? De bästa =)

Haft sex med någon som varit 5 år äldre än dig själv? Ja...
Tar du receptbelagda mediciner? Rinexin.

Vem vill du fika med just nu? Saknar M, det var så länge sen jag fikade med henne! Och så J förstås!


Kursutbud 2008

Min kompis J (kille) har en underbar humor och en fantastisk självironi. Fick detta i ett mail av honom idag:


Kurser för män 2008
Folkhögskolans fristående kurser för män VT-08

Kurs 1

Hur man fyller på ispåsar.
Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.

Kurs 2

WC-papper. Är det sant att toalettpappret växer ifrån pappershållaren?
Diskussionsgrupp.

Kurs 3

Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan urinering?
Och hur lägga ner den igen efter urinering?
Mycket praktiska övningar.

Kurs 4

Efter middagen: Flyger de smutsiga tallrikarna själva till diskhon?
Lösningar och exempel på videoband.

Kurs 5

Lär dig att hitta saker, börja med att ställa de på de rätta platserna istället för att gapa och vända hela lägenheten upp och ner.
Öppen forum.

Kurs 6

Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa.
Bilder och ljudband.

Kurs 7

Våga fråga efter vägen när du inte hittar.
Berättelser ur verkliga livet.

Kurs 8

Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen?
Bilsimulator.

Kurs 9

Lär dig skillnaden på fru och mamma.
Forumspel.

Kurs 10

Hur man lär sig att älska shopping?
Andningsteknik, meditation samt mental träning.




Kram på alla er fantastiska killar!

/E.

Tillbakatitteri...


Hittade en sån här tillbakablick på L's blogg, och tyckte det var en rolig idé. Därför stal jag den. Har dock modifierat den lite, eftersom jag är lite äldre än L =)


För tio år sedan:
Gick jag i tvåan på gymnasiet, S:t Eskils gymnasium hemma i Eskilstuna. Planerade för att åka till Schweiz på sommaren och plugga spanska (?). Hade ingen kille, men var lite småkär i T i min klass (var en riktig sötnos).


För fem år sedan:
Puggade på lärarprogrammet i Uppsala. Det var en fruktansvärt rolig tid, som jag saknar ganska ofta. Jag jobbade mycket på olika barer och restauranger samt på Verner & Verner. Jag ångrar att jag inte var lite tuffare, stod på mig mer och sa åt dåvarande pojkvän M att han faktiskt fick åka till mig nån gång ibland också. Jag for nämligen som en khuli till honom i Fjugesta nästan varje helg, istället för att spendera mer tid med min älskade bror... Fan.

För tre år sedan:
Var höggravid med E, och det var vid den här tidpunkten bara åtta dagar kvar tills hon skulle födas (fast jag var ju inställd på 21 juni...). Jag hade havandeskapsförgiftning och var full av vätska i hela kroppen och såg egentligen helt förskräcklig ut! Jag hade sökt havandeskapspeng för jag hade ett blodtryck som var alldeles för högt (om jag minns rätt 193/104), men fick avslag på det. Träffade dock en kanonbra läkare på HC här i Hede, som sjukskrev mig fr o m 1 maj. Just idag faktiskt blev jag inlagd på sjukhuset i Östersund för de ville hålla koll på mig och min tox. De skickade så hem mig på söndagen den 22 maj och på kvällen den 23 gick vattnet. E föddes den 25 maj, kl 07.59.

För ett år sedan:
Var hyfsat nyförlovad med P (16 mars). Planerade och stod i med starten av mitt företag Lilla E AB. Det var otroligt mycket att göra; renovera lokalen, beställa varor, och så alla papper sedan! Voj voj. Hade tänkt att permiära butiken under byfestveckan (sista veckan i juli) men det sket sig. Allt var inte klart för öppning förrän 3 september. Vi hade just avslutat renoveringen av vårt kök (förutom kaklet iofs, men i stort. 

För tre månader sedan:
Jobbade på på Lilla E och mamma och undrade kanske hur det skulle gå för det var en riktig skitmånad... Men dte vände sedan.

I går:
Var på skjutbanan på kvällen och gick en hagelstig. Gick totalt åt helvete - av 48 duvor fick jag bara 11... Men det var snabba skott och en del riktigt knepiga duvor. Jag tog duvor på alla stationerna iallafall, vilket var mitt mål. Jag har ju inte skjutit så många doubléer heller så det är klart att det var svårt. Men jag ställde upp iallafall!

I morgon:
Ska jag arbeta på ovan nämnda hagelstig. E och jag ska kränga vurre =)  

Om ett år:
Är jag gift, gravid, något smalare (förutom mage då) och strålande vacker.



/E.

SKITLÄSKIGT!!!

Jag är tvärförkyld. Springer dörför till toa i tid och otid och hämtar papper. Så även nyss, när vi satt och åt frukost. Jag var borta en kort liten stund och E satt dörför kvar vid frukostbordet med sin smörgås och O'boy (lördagslyx). När jag kom tillbaka, frågade E:


"Vem var gubben, mamma?"
"Vilken gubbe? Var var han?"
"Där ute. Där." (Pekar utanför ett litet fönster tre meter ovanför marken, på husgaveln.)
"När såg du honom? När jag var och snöt mig?"
"Ja."
"Jahaa. Hur såg han ut då?"
"Så här!" (Grimaserar; kisar och ser arg ut.)
"Vad sa han då? Sa han nånting till dig?"
"Han sa att jag inte ska åka till --- " (Skriver inte ut namnet här).


Undrar ja, vem det var hon såg...?



Operation: Beach 2008

När jag ändå snokade runt på Figleaves så passade jag även på att handla bikinisar tills i sommmar. Här är de:


image98

Ljuvligt söt, mörkt khakigrön och turkos och polkadots. Boxer med lite högre midja och knyt-BH. Måste man inte bara älska den?


image99                  image100

Mönster i turkost och brunt på vaniljgul botten - SÅ fräscht mot solbrännan (yay, vi är optimistiska...)!



image102                  image103

Och så ska jag testa en bandeau! Vit botten med ränder åt rätt håll i brun och metallisk guld. Notera de fina ringarna i "guld". Fanns även en mer slim modell av trosa med ringar i sidorna och lite 70'ish låg front men det är nog inte så smakligt på min kropp...! =)

Underbara underverk

Har just shoppat loss på Figleaves. Det blev lite till bröllopsdagen/-natten... 

P, du får egentligen inte titta. Gå till Blocket istället =) *puss puss*

image96

image97

(Kan man skicka efter den platta lilla magen också?)



Vad tror ni om det?

Men jag ska INTE ha tantbeige strumpor!!!!!!! Har handlat jättefina, nästan-vita stöd-stayups av mig själv här på Lilla E, skitheta och bekväma, så man orkar hela dagen! Smart, smart.










Det kommer en liten valp!!!

Vi fick meddelande av Niklas igår morse förresten! Trix har äntligen behagat valpa! Det blev sex stycken; 4 tikar och 2 hundar och vi får en tik!

Hon ska troligtvis heta Hylsa, om det passar på henne förstås. P har haft det namnet på lut länge men inte haft någon hund att namngiva. Jag tycker det är ett bra namn! På pojknamnsfronten hade jag Nitro och Patron, men nu blev det ju en liten tjej!


Grattis grattis grattis till Niklas, Trix och Shagge samt farbror Silver.


Voff voff!
Elli

Så där. Fullärd. Hmmm...?

Hemma hos pappa och mamma igen. Igår avslutades skyttekursen med buller och bång och det har varit helt fantastiskt! Vi har skjutit så innihelvetti och axeln är alldeles gulblålilasvartbrunröd p g a att jag fick lite hybris ett par gånger med hageln och inte lade an ordentligt. Hade som tur var med voltarengelen och smorde och det hjälper ju faktiskt (trots att en man på kursen inte trodde på det...! Men det är hans olycka hehe!) så det har gått bra ändå. Sköt även godkänt på älgbanan så nu får jag vara med och jaga älg i höst också! Många jaktledare har ju krav på att medlemmarna i laget skjuter godkända serier varje år och det tycker jag alla ska ha.

Vilket ställe vi har varit på! Det motsvarade alla förväntningar jag hade! Här är Öster malmas egen sida. Tack till er alla, speciellt till Joakim 'Kimmen' Ax som lärt mig att jag VISST kan skjuta hagel! Tack tack tack!

Idag ska jag och pappa åka till Näset, gräsmattan måste klippas. Innan dess ska jag dock utföra några ärenden;

Gå till floristen och visa buketten (finns längre bak i denna blogg, om du vill se den igen)
Gå till PoP och kolla om Elin jobbar och snacka lite blaj med henne
Gå till Jakthuset och kolla om de har någon rolig .22:a man kan få tafsa lite på (jakt- och fiskehumor)
Åka till morfaråmormor och/eller Magnusånina och umgås lite.


Vi hörs! Hej hopp!
Elli


Packar... (skrivet tisdag 6 maj, blev visst inte publicerat)

Nu är det äntligen dags! Sooooom jag har längtat! Idag ska jag packa in allt i min lilla Golf och åka ner till Sörmland. Ska gå på tredagars skyttekurs! Det ska bli underbart roligt och lärorikt. Jag ska även passa på att besöka lite familjemedlemmar som jag inte sett sedan Eldkvarn brann (seriöst, när var det egentligen? Någon som vet?). Jag ska dessutom svänga in i Hägersten och lämna min förlovningsring till guldsmeden så att han kan tillverka min vigselring. Den kommer att vara färdig till midsommar! Hur ska man kunna hålla tassarna från den sen? P friade igen igår, med den halvfabrikatring jag köpt på Tradera för att inte behöva gå ringlös tills det är bröllopsdags...

Herregud, har ju inte lagt in någon bild på ringen!!! Vad tänker jag med egentligen? Här är den:

image95

Den släta ringen i mitten är min nuvarande förlovningsring. På denna ska det fästas en rosa, hjärtslipad safir och så kommer det till en halvalliansring på var sida, med princesslipade diamanter.




Packlilsta:

Hagelbrakaren
Studsaren
Övningsammunition, .308
Sweteambyxor, 2 par
Fleecejacka
Långärmade toppar, 2 st
Linnen, 2 st
Underkläder
Necessär
Graningekängor
Voltaren-gel (till en ev. sönderslagen axel...)
Peltorkåpor
Skjutglasögon
Licenserna
Dator m tillbehör
Mobil m tillbehör
Plånboken
Skivor


Jag vet inte hur mycket jag kommer att kunna blogga när jag är borta, så redan nu ber jag om ursäkt om jag kommer att försvinna ur etern ett tag! Men jag kommer tillbaka, det lovar jag!

Kram så länge, Elli

"Mamma, vi gör sönder gräset!"

Lilla E sade så nyss, nämligen! =)

P och E arbetar i trädgården, och det måste givetvis dokumenteras. Vi köpte ny tvättvinda på Clabban igår (eftersom höstvindarna så effektivt tog hand om den förra) - ett hopfällbart! Dessutom är linorna redan uppspända, fatta vilken lyx. Idag ska den sättas upp.

Notera att E har små hårdhandskar. Alltså såna där små trädgårdshandskar man kan köpa för en tjuga på Järnia, de kallas hårdhandskar hemma hos oss.  

image91

image92

image93

'N hann tia på åre jett mann fôrr å schå på sprut'n

Nu har våren tagit ännu ett kliv. Spruten är igång!


Spruten???


Jo, det är en artificiell gejser, till följd av en felkonstruktion i kraftverket, strax väster om Hede. Långå kraftverk är ett vattenkraftverk som tar hjälp av Ljusnan och Lossens vatten som kommer uppifrån fjällen. På våren när det blir så mycket vatten blir trycket för stort, luften följer med vattenströmmarna ned i de lodräta schakten ned till kraftverkets tunnlar och trycks så upp igen och drar med sig enoooooorma vattenkaskader med ett ordentligt sprut som följd. Detta sker under högsäsongsdygnen med ca 5-10 minuters intervall. Då är strålen omkring 40 meter hög. Nedan är en fotosekvens över hur det ser ut:

Man står där på behörigt avstånd och tittar (trillar man i, ja då gör man inget mer, för det är givetvis vansinnigt strömt och ca 4 grader i vattnet och man skulle sugas fast mot gallret som går runt trumman som leder ner t schaktet). Det forsar som det alltid gör vid en älv, och det dånar på ganska bra...
image77

...men så blir det plötsligt alldeles, alldeles tyst. Och sen brakar det till utav bara faan, och...

image81

...med ett enormt tryck skjuts vattenmassorna upp!

image82

image83

image84

image85

image86

image87

image88

image89

image90


Man blir förstås plaskblöt som en dränkt kyrkråtta om man står för nära! Traktens ungdomar ser det som lite av en sport, kraftmätning, prestigegrej (ren och skär idioti) att stå på den lilla bron vill vänster i bild, bara 10 meter från blåshålet.



What a blowjob.

/E.


Jag har blivit av med oskulden

Ja, den ballistiska alltså. Igår kväll var vi på bäverjakt igen, på samma ställe. Det var råkallt i luften, dimman låg ganska tät neröver älven och smög sig sakta längre och längre uppåt där vi satt. Vi satt gömda bakom några låga tallar, med älven ett par meter nedanför oss, vi hade lagt upp en nedfallen tall över två stubbar som skjutstöd, vindarna var i det närmaste optimala - vi hade kanonläge helt enkelt.

Vi såg inte så mycket som ett bävermorrhår, bara några änder av olika arter som flöt runt, dök och kom upp igen. Vi hade i det närmaste gett upp, till och med börjat prata om att bege oss hemåt och åka till I & M och hälsa på eftersom vi ändå hade barnvakt. Men så vred jag bara lite på huvudet - och där satt han! Mitt ute på den lilla udden vi hade hoppats att han skulle sätta sig på! Mitt mellan alla grästuvor var en som var större och lite mörkare - bävern! -Men, vaffaan, sa jag, kolla P där ÄR den ju! Kolla! . Lade an, lutade armbågen mot tallen (perfekt höjd!) och letade upp bävern i siktet. Osäkrade. -Vänta lite, sa P, det är ingen panik, ta det lugnt! Jag kände samma sak, han kanske sitter bra nu, men tänk om han kommer sätta sig ÄNNU bättre till? Så försvann han lite bakom en av tuvorna och jag var lite rädd att han hade hoppat i spat igen, men så gick han runt tuvan och satte sig framför istället, i perfekt bredsida. Inget att tveka på - lade an korset och tryckte av. Bävern föll direkt.

Sen började det riktigt roliga. Hämta den. Provat att bada i en stinn vårälv i härjedalsfjällen när snön smälter som bäst? Det är kallt. Riktigt kallt. Halt och jävligt på botten också, massa grönt slemmigt gojs på stenarna. Hade en vandringsstav som P gav mig och det var tur - utan den hade jag nog dragits med... Så upp på andra sidan älven och pulsa genom 50 cm snö ovanpå 10 cm vatten. Klafs klafs klafs.
                                           image74


Så småningom kom vi ut på udden där vi förmodade att bävern låg. Jag trodde inte riktigt på att den skulle ligga där tror jag, men jag misstänkte det eftersom vi inte sett något tecken på att den gett sig av. En bäver som så mycket som misstänker fara varnar andra bävrar genom att slå på vattnet med svansen och sedan dyka undan. Något sådant hade definitivt hänt om jag bommat eller skadeskjutit den, men vi såg inte så mycket som en rörelse efter att jag sköt. Så kom vi fram och där låg den. 


                   image75


Efter att vi dokumenterat det hela på bild började promenaden tillbaka igen (jajamänsan - över den femgradiga älven igen!) med den lilla gynnaren på släp i lasson. Vid bilen packade vi in bävern i 4 plastsäckar (luktar tydligen extremt starkt av bäver, hade jag ingen aning om), bytte om till torra kläder och for hem!


RSS 2.0