Födelsedag

Ursäkta att det var ett tag sedan jag hörde av mig! Har flytatt bloggen och har i och med det väntat på att kunna logga in på nya stället. Nu är flytten klar och vi är på plats igen!

På söndag är det födelsedag i familjen, lilla hjärtaskatt fyller tre år. Kan inte riktigt fatta att det redan gått tre år... Tiden går ju så snabbt! Det gör den ju alltid, men jag känner mig dessutom snuvad på de första tre månaderna, då allt bara var kaos och resor till och från olika sjukhus... Första tiden handlar för de flesta om att mysa, gosa, träffa andra mammor och pappor, fika och gå på babysim. För mig och E handlade det om överlevnad. Inget annat än ren och skär överlevnad. Sondmatning eftersom hon inte kunde varken amma eller dricka ut nappflaska, trachealtub i näsan för att hon inte skulle lägga tungan för luftvägarna och så syremätare på lilla foten i princip dygnet runt för att hinna rycka in om andningen fallerade. Det är inget jag önskar min värsta fiende. Men jag gjorde det, vi gjorde det, och vi kom starkare ut på andra sidan. Jag är övertygad om att det gett mig och E ett särskilt band.


Det här ska E få av oss i present:

1. Cykel. En liten röd 12-tums med stödhjul. Jag dissade trehjuling eftersom det var längre till tramporna på den och E är så liten! Har just gått upp på stl 86. Normalt för hennes ålder är 98. Hon är ju så pétite! =)


2. Miguelito; sänghimmel och myggnät i ett. Jättefin lindblomsgrön färg som passar bra till hennes fåtölj och de fina gardinerna hon fick av sin mormor i julklapp! Jag planerar att ställa iordning hennes rum när hon sover, kanske ska lägga henne i mormors och morfars säng på kvällen så vi kan vara i hennes rum och stöka? Det skulle vara kul.



3. Har även korta, raka ljustuber från IKEA, Dioder, som ska forma bokstaven E på väggen.


4. Tre bikinisar från H&M, en med matchande solhatt. Den fanns tyvärr inte att hitta på bild, men den är turkos och brun, med små boxertrosor med brett skärp. Här är de andra två:
 
5. Lite andra kläder.



Önskad middag:

Korv. Fråga E vad hon vill äta, och det ett av följande alternativ: korv, chickybits, pannkaka. Jag är glad att hon sa korv, för det öppnar ju för olika grytalternativ och annat. Serverar INTE Bullens pilsnerkorv med bröd till söndagmiddag, det gör jag bara inte! Then Swenska Husmodern i mig ryser vid blotta tanken.



Baklista:

´
Är det kalas så ska det bakas. Ska eventuellt börja redan idag med småkakorna så att jag hinner ordentligt.

Kakor:

Schackrutor
Vita mördegskakor man tar ut med pepparkaksmått och sedan garnerar med färgad kristyr.
Kalla-dem-vad-du-vill-bollar med färgat pärlsocker.
Bullar (vaniljsocker/smör eller rimbobullar, ar inte bestämt mig ännu)
Vill även (vill ja, men vet att det inte kommer bli något av det...) göra cupcakes á la Martha Stewart, kolla;

   

Hajar och strand            Fjärilar                            Blommor                        Lejon och får

Tårtan: OBS, dubbla satsen för det ska bli en hög tårta!


1 liter jordgubbar
3 msk råsocker
2 msk balsamvinäger
1 paket färdiga tårtbottnar
1½ dl hallonsylt
3 dl grädde

Fyllning: Vit chokladcrème
2 dl grädde
100 g vit choklad

Garnering:
1 dl hyvlad mörk blockchoklad

Gör så här:

1. Chokladcrème: Koka upp grädden i en kastrull. Låt den vita chokladen smälta i den varma grädden. Ställ krämen i kylen ca 4 timmar.
2. Skiva jordgubbarna, blanda dem i en bunke med råsockret och balsamvinägern. Rör om då och då.
3. Dela tårtan i tre bottnar om den inte redan är delad. Bre hallonsylten på den undre bottnen. Lägg på nästa. Vispa chokladkrämen till fast konsistens och bre ut på nästa botten. Täck med den sista bottnen.
4. Vispa grädden och spritsa ut den på tårtan.
5. Lägg jordgubbarna på tårtans topp. Garnera med den hyvlade chokladen.

Sen ska mormor göra en tårta också, men det lär nog gå åt två för vi är ju ganska många! Jag, P, födelsedagsbarnet självt, morfar, mormor, morbror, farmor, farfar, farbror med fästmö, faster med gubbe och två kusiner samt den biologiska fadern.

Mums mums.
/Elli


Kommentarer
Postat av: Ninni

Oj oj vad du ska baka! Kul! Fina presenter! Vilken snäll mamma lilla E har! :) Kram på dig!

2008-05-22 @ 12:52:07
URL: http://filifi.blogg.se/
Postat av: alacs

Nämen lilla E - redan 3 år. Mormors kusin med familj hälsar och gratulerar förstås :)



/alacs

2008-05-22 @ 21:22:10
Postat av: Ninni

Åh tack för inbjudan! :) Vi kommer gärna! Per har varit sjuk nu i veckan, men är på bättringsvägen. Vi får se hur han mår på söndag annars kommer jag! :) Kramar

2008-05-23 @ 08:09:26
URL: http://filifi.blogg.se/
Postat av: Caroline

Stort Grattis till lilan, som mormors andra kusin säger, "redan 3 år!!!" inte klokt vad tiden går. Fina presenter får hon också och massa goda kakor och annat. Lyckans!



Som sagt, mormors kusin och mammas sysslingar hälsar (oj vad invecklat det blev nu ;-)



Kram från Sollentuna

2008-05-28 @ 22:56:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0