Låttexter

Haha, tänk vad kul det kan bli med metaltexter, om man gör om dem lite. De senaste dagarna har jag utan att tänka på det relaterat felhörningar på texter till gamla godingar till bland annat fåglar *sjuk i huvudet*. Och glass.

1. (Iron Maiden, Fear of the dark)
Om man lyssnar snett kan man nästan tycka att Bruce Dickinson sjunger "Fear of the duck, fear of the duck, I have a constant fear that something's always there."

2. (Stratovarius, Soul of a vagabond)
Istället för "In silence I scream" kan det bli "In silence, Ice cream."

3. (Stratovarius igen, Eagleheart)
Det blir skitkul om man byter ut "eagle" till "seagull". Testa! "Heart of a seagull, he flies through the rainbow into a new world and finds the sun. Spreading his wings above all the sorrows, the glory of seagull heart".


Trött? Närå.

E.


Din morsa jobbar inte här.

Jag bor ju, som en del kanske vet, på vandrarhem i Mora under veckorna den här våren eftersom Högskolan Dalarna är den enda distansutbildningen för sjuksköterskor och jag bor så till att distans är enda möjligheten.
Vandrarhem innebär självhushåll tillsammans med andra och 'andra' innebär främlingar, ofta med avvikande uppfattningar om livets och vardagens väsentligheter. Såsom till exempel god kökshygien. Fy fan. Vårt kök här är så jääävla snubbigt. Havregryn på golvet, fastbrända fläckar av saltvatten mellan plattorna på spisen, broccolirester i vasken, kaffepulver på bordet, muggringar på fönsterbänken - behöver jag fortsätta? Dessutom den obligatoriska lappen (vi är ju ändå i Sverige) med budskapet "lämna köket såsom du vill finna det." Fint, det. Bara ett problem - om man inte bryr sig om hur man finner köket då? Den som kan tänka sig att mikra sin Familjen Dafgårds-låda i en miljö som skulle upphöjt ett gatukök på Kanarieöarna till Guide Michelin lär väl tolka en sån lapp bokstavligt och helt sonika skita i den? Eller?
Jag hatar såna där lappar. Skriv vad du menar istället - jag skulle skrivit Håll rent i köket för helvete om du ska bo här. Inget knussel, sa Emil.
Banne mig.
/Vän av ordning

Lägga in TV-serier på datorn.

Sitter och ska lägga in lite serier och filmer på datorn så att jag har något att titta på den kommande veckan, mol allena på mitt vandrarhemsrum. Tittar i listan och inser hur mycket skit det finns.

Topp 20 Serier jag absolut inte kommer lägga in (utan någon egentlig inbördes ordning, samtliga är lika skitnödiga):

20. 7th heaven
19. Situation Magnusson
18. Andra avenyn
17. Ghost whisperer
16. Heja Björn
15. Kenny Starfighter
14. Lyckan i L.A
13. Pip-Larssons
12. Håkans bar
11. Hanna Montana
10. Tre Kronor
9. Fresh prince i Bel Air
8. Svampbob Fyrkant
7. Pokémon
6. Cirkus Möller
5. Battlestar Galactica
4. Paradise hotel
3. Skilda världar
2. Schulman show
1. Full frys med Stefan och Krister


E.

Prylfjant.

Alla som känner mig vet att jag är lite av en tekniknörd, på hobbynivå. Dessutom är jag gift med en mycket tekniskt orienterad fixare som lärt mig ännu mer om att ordna till finurliga små lösningar på vardagliga problem. Att vara vardagstekniker hindrar dock inte att jag fortfarande är totalt dum i huvudet när det gäller att läsa instruktionsböcker och dylika skrifter. De ska ju alltid krångla till det så förbannat! Jag läser aldrig instruktionsböcker. Jag trycker på vad som förefaller vara en på-knapp och ser vad som händer. Då lär man sig ju!

Samma med GPS i bilen - säkert jättebra ibland, men jag är av den bestämda uppfattningen om att om man tittar i en kartbok innan man ger sig av och på så vis skapar sig en inre bild av vilken riktning man ska, så klarar man sig på lokalsinne, känsla för upp/ner/vänster/höger samt VÄGSKYLTAR. Knappar man bara in adressen och låter sig guidas av en monoton och irriterande röst (vem går på audition för såna röster, för övrigt???) och GPS:en plötsligt lägger av, då är man ju rökt! Jag har ingen GPS i bilen. Jag har en vanlig hederlig KAK-bilatlas. Jag är aldrig rökt i trafiken.

Med dessa två sanningar väl statuerade kan jag nu stolt presentera en ny medlem i familjen. En Garmin Forerunner 110 Lady. Min första GPS-klocka. Lagom med funktioner: jag behöver inte ha en som mäter simdistans (jag är sjukt rädd för djupt vatten och samla längder i en bebisplaskpool är väl ungefär som att handplocka gräs för att mata sin elefant) och jag behöver ingen cykeldator (jag cyklar bara kortare distanser, typ till Ninni när det vankas vin. Skulle aldrig vilja cykla flera mil, tycker inte det är värt omaket att inte kunna bajsa som folk på en vecka). Den här har några få men praktiska funktioner. Är trött på alla träningsappar som verkar bra men som alltid laggar eller saknar en viktig uppdatering eller helt enkelt är för avancerad. Har haft pulsklocka förut men jag kände att jag ville ta det hela till en ny nivå. Och i ärlighetens namn behöver jag en liten pepp för att orka ut i spåret, formen är bedrövlig efter den långa konvalescensen. En liten snajdig, snygg teknisk pryl är precis vad jag behöver... =) Ska ner till "posten" och hämta ut den bumselibejan. Tjo!E.

En rimlig gubbjävel och en cynisk optimist.

Inser att jag inte bloggat på typ hundra år. Eller ett halvt. Men så hände det! Halkade in på min gamle uppsalabekantes blogg imorse, och det var så himla trivsam läsning så jag började längta efter att skriva igen. M. är en Rimlig gubbjävel och jag är en Cynisk optimist. Att jag uppskattar hans blogg är med andra ord inte så konstigt... =) Tack mannen, för att du väckte skrivarlustan igen!

E.

RSS 2.0