Julens övningar är över

Hej och hå.

Julen kom och gick, och fort gick det också. Firade julafton med mamma, pappa, lillebror, E och P samt Alla Andra hemma hos mormor och morfar. Det är ju jämnt år och det betyder mormorjul på Årby. Underbart! Enda felet på det idylliska fotot var kanske att det saknades snö, men mitt under frukosten kom det faktiskt några korn - så det var vitt på marken hela dagen! Tji-huuu!

Vi åt frukost med H, B och A (jag har er i mina tankar dagligen, älskade vänner) och sedan bar det av upp i badrummet för piffning. Fick till en kanonmake (foundation Medium beige, Mineral veil + All over face color Warmth från i.D, skuggor Velvet och Kakaw samt gloss Star lips Marbella från MUpS och så slutligen mascara och kajal av fattigmansfabrikat) och kände mig mycket piggare än jag känt mig på länge. Skönt! Så åkte vi till mormor och morfar. Åt lunch där, sedan Kalle Anka och efter det hjälpte jag mormor i köket. Sedan kom de andra - och så var det mat igen. Lutfisk - MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM! Som vanligt sov jag, P och E över på Årby, som också vanligt i Dubbelrummet. Man sover underbart gott i den sängen - den är stoppad med tagel och är underbart sviktig fast den är ändå fast. Hmm... Min gammelmormors mors brudkista står i det rummet också, känns lite historiskt på något vis.

Kusin P agerade tomte och gjorde det med bravur. E var inte rädd, bara lite avvaktande. Tomten kom till E med en liten grön, mjuk fåtölj (från gammelmormor), ett nattlinne (från Hylsa) och dockmöbler till sitt lilla dockskåp (från mormor och morfar). Som tack skakade E Tomtens hand - hon vågade inte ge honom en kram...

Sen hade vi julklappsutdelning och det var lite av en frossa. Men det är så underbart att se minen på dem man älskar när de öppnar klapparna man hittat på! Sen kan jag inte hymla med att jag älskar att få paket också... fast det får man ju knappt säga men så är det. Basta.

Juldagen var vi hemma hela dagen, annandagen likaså fast då kom mormor och morfar till oss på middag. Igår åkte jag till Örebro med E så hon fick träffa sin far och jag åt en lång underbar lunch med LiM som jag inte träffat på år och dar! Tack för träffen vännen, och grattis igen till ditt minsta mirakel!

Over and out - nu blir det ner till Pappa Wo och handla kinesmat. Namminam.


Samtalsämnen vi avhandlat under bröllopsresan

Haha, jag älskar verkligen min man!!!

Vi har världens skönaste samtal, jämt. Det är underbart med en människa som verkligen tänker på samma knäppa sätt som man gör själv. Och det är inte så där klyschigt som när man var 14 du vet " Å vi är verkligen sjääälsfräääääänder, vi tycker lika om allt!", vi kan vara oense men ändå förstå hur den andra tänker.

Och så det här fantastiska:

Autentiskt exempel # 1:

- P, vet du vad jag undrar?
- Nä?
- Jo, om ingenting fastnar i en teflonpanna - hur får man teflonet att fastna I STEKPANNAN?
- Det vet jag!
- Nähä!
- Jo, för det är något med kopparfilspån. Jag googlade det.
- Wow.Autentiskt exempel # 2:

- P, kan du svara på en sak?
- Vaddå?
- Jo, jag har tänkt på det här med kamikazepiloter. Varför i hela friden har de hjälm???
- Det kan jag svara på!
- Skjut mig.
- Jo för det är för kommunikationen. Och syret.
- Hmm. Jaha.

Ofta har han redan tänkt på samma knäppa sak och läst på lite.


En annan rolig sak vi pratade om är våran gratislista, the list of three free. Det är den där listan ni vet över tre kändisar som man tekniskt sett inte är otrogen mot sin partner om man ligger med. Här är våra listor:

Elli:

1. Nikki Sixx
2. Dita von Teese
3. Juanes George Clooney


Per:

1. Gry Forssell
2. Dr Torres (Greys Anatomy)
3. ?

Jag börjar dock få second thoughts om Dita. Men hon skulle få lära mig att dansa. Det vore lite coolt.

Haha, Mötley kommer till Sverige i sommar. Å andra sidan BOR Gry i Sverige så... hmm... ja.

Bröllopsresan

NU är det dags att uppdatera bloggen lite! Inte en dag för tidigt. Dock kan jag säga till mitt försvar att det ju är ganska korkat att via denna kanal berätta för hart när hela världen (nåja, nu ska vi kanske inte förhäva oss själva och mena på att miljoner läser min lilla blogg varje dag, men ändå...) att man ska resa 500 mil bort och vara borta i nästan tre veckor. Jag väntar alltid med att berätta sådant tills efteråt. För övrigt samma teknik jag utvecklat under nästan tre decennier vad gäller saker som t ex

¤ inbrott i kakburkar
¤ krossade fönsterrutor till följd av målvaktsträning (fast pappa var iofs i vardagsrummet skrämmande nära crime scene)
¤ uppäten glass/Ballerina/Weetabix vars förpackning ställts in i skåpet igen.

I alla fall, vi var på Gran Canaria i två underbara veckor. Vi var på västra sidan, i Puerto de Mogán. Helt fantastiskt. Här är några bilder som sammanfattar:
Spanien på sommaren = kackerlackor. Dock var de duktiga på insektsutrotning så vi såg inte många. Den här tänkte typ attackera Per (han hävdar att den ville gömma sig i skuggan av hans fötter men jag tror vad jag vill om den saken).Gick sådär faktiskt. För kusen, alltså. Splätt.


Vi skrek nästan i kör - HAN ÄR HÄR OCKSÅ!!!


Dekoration på ett bord. Undrar hur stora de sniglarna är...Bord på en favoritrestaurang.Pation utanför vårt rum.Come to mama.Gången genom hotellområdet.Playa de Inglés. Vi kommer inte åka dit igen. Blåste som en jetström så man inte hörde vad man tänkte och fullt med gapiga försäljare och... tjocka nakna tyskar. Huvva huvva rys rys.How girlie - glass med tuggummismak. Bara Hello Kitty-strössel som saknades...Syns kanske om Du zoomar in - restaurangen heter Guantánamo. Undrar om de han en
--- *hrrm hrmm* --- fängslande meny?
Våran strand.Som namnet antyder är det en hamnstad.
Som också kallas Lilla Venedig.


Den rosa sockerbiten i mitten av bilden är vårt sovrum. Till vänster (det vita) skymtar vår balkong.Självklart hedrade vi älskade HUBBSAN med valet av frukostbord. Puss, vännen!

Hasta la vista, baby.

RSS 2.0