Pimp my barnrum

Vi vill borde ska göra i ordning ungarnas rum. Oj så vuxet det lät - ungarnas rum. Ungarna-s. Pluralis. Snart är det flera. Så vuxet!

Idag finns det på vår övervåning kök+vardagsrum, yttepyttebadrum samt tre sovrum - vårt som är ganska litet och så två som är minimala (ca 3.5 x 2.5 m, men innefattar två inbyggda garderober i vardera rummet, som tar upp över en meter av ena långsidan). Dessa två är ungarnas rum. Längst in i huset är vårat som gränsar till badrummet. På andra sidan är "bebisens rum" och mellan det och trappen ner till källarvåningen ligger E's rum. I dagsläget är Bebisens rum E's lekrum för alla hennes saker har helt enkelt inte gått att klämma in i hennes eget för där har hon dels ett lekkök uppställt, dels min gamla mastodontfåtölj (som LÄTT skulle gå att segla en hel besättning i Volvo Ocean Race med. Om man bara fick fanskapet att flyta. Iallafall.). Dessa ska ut, leksakerna ska sorteras igenom, allt trasigt eller inkomplett ska KASTAS och sedan ska vi fixa till E's rum till ett fint större-tjej-rum och bebisens rum till... ja ett bebisrum.

A. E's rum

1. De här möblerna/sakerna finns idag:

1.1 Säng Hensvik från IKEA
HENSVIK Sängstomme och stödbräda
       
1.2 Sänghimmel/myggnät Miguelito från Babynord, i färgen Vit jade (är egentligen mer lindblomsgrön än pistage)

 

1.3 En sån här Billy-variant som jag planerar att sätta lodrätt för att ställa t ex böcker på. Och lite pynt. Kanske en blomma.
LACK Vägghylla
2. Det här står på shoppinglistan:


2.1 Ny tapet. Den som flickstackarn har är en vinyltapet med mönster som mer ser ut som utsmetad hjärnsubstans från en My little pony. Den är käckt på-måfå-kletsmetrandig i olika pastellkulörer. Jag har hittat den här:

Tapet Bambi green

Den uppmärksamme känner svagt igen ränderna i tapeten från ränderna som finns på ett gammaldagst sätt i möbelserien Hensvik, t ex på gavlarna på sängen som är på bild ovan. Kan gå igen fint. Garderobsdörrarna har samma mintgrönblågrå nyans som fanns i köket innan vi byggde om (se hur det såg ut på http://fjudelutt.blogg.se/2008/october/koket-ar-husets-hjarta-vart-hus-behovde-en-t.html ) men dessa tänkte jag måla om, kanske med sån där rolig svarta-tavlan-färg så att det går att ha lite roligt där också! Och magnetfärg under så kan E leka med magnetbokstäverna där på. Kan bli mkt bra.

2.2 Förvaring. Den här, IKEAs Trofast, tror jag på:

TROFAST Förvaringskombination
Snyggt med den vita stommen, lätt att hålla ren och kul för den lilla akrobaten att klättra på, om man lägger en lekmadrass på golvet framför såklart. Fast jag skulle ta backarna i ljusa färger så att det stämmer med tapeten. Typ de här:
TROFAST Förvaringskombination

2.3. En liten "arbetsplats" så att Fjuttan kan sitta och rita eller fika med sina små kompisar. De här tycker jag passar bra tillsammans med sängen hennes:
GULLIVER barnbordGULLIVER barnstol

Kommer inte det här bli guld, så säg???B. Bebisens rum

1. De här möblerna/sakerna finns idag:

1.1 En bokhylla från IKEA, som tyvärr inte fanns att hitta på bild då den utgått, men som är som en golvstående typ stringhylla med konsoller i grått stål och hyllplan i ekfanér. Var ranglig som en full giraff på rökheroin men så skruvade P fast den i väggen och nu är den underbar! Med hjälp av förvaringslådor, se shoppinglistan, planerar jag att få plats med allt, inklusive E's bibliotek som faktiskt är imponerande med tanke på hennes ålder.

1.2 Ska ta upp bebismöblerna. Ser ut så här:
      Golvskötbord

Skötbordet och sängen är i samma serie och sängen har samma hjärta som man ser på skötbordet infräst på kortsidorna. Våra möbler är i en färgnyans mitt mellan de båda ovanstående, s k whitewash som är vitbetsat trä där ådringen går igenom. Skitsnygga faktiskt.

1.3 En likadan hylla som i E's rum;
LACK Vägghylla

2. Det här står på shoppinglistan:

2.1 Ny tapet. Vi började att tapetsera detta rum medan det fortfarande var E's rum, men när det var nästanklart tog tapeten slut för det var en förjävlig mönsterpassning och vi var tvungna att klippa bort ca 60 cm på varje våd för att det skulle stämma. Tapeten är rosa med silvriga hjärtan i typ Sia-stil, verkligen jättefin men jag är lite trött på den för den är lite kräkig, lite FÖR söt liksom. Tycker den här är fräsch och sval = bebisen kommer sova gott. 

 

Även här ska garderobsdörrarna målas om, oklart dock i vilken färg.

2.2 Förvaringslådor till hyllan, typ de här
KASSETT Låda för papper med lock
Seems like SOMEBODY is moving herself towards IKEA. Ska du med, Nunnsan?/Elli

Kommentarer
Postat av: Anonym

fasen de lär bli fin fint!!!!

längtar till bäbis :)må ses snart

din H

2009-01-22 @ 21:34:58
Postat av: ekan

ÅHH vad underbart att få göra om två små barn rum ! vad spännande ! längtar till jag får lukta på din lilla bebise ! eller er lilla ! :)

2009-01-22 @ 21:44:12
URL: http://ekapek.blogg.se/
Postat av: pellina

åå jag dööör!!! bara så att du vet så måste du göra plats i bebisens hylla för ett föremål som är ca 2525 cm. jag bara dooog när jag såg den, så himla du:) en gigantist såndär som du köpte i london* ha ha, nejdå, helt mormorsvänligt, lovar:)Puss!

2009-01-22 @ 22:01:45
Postat av: Linda

Åh vill oxå tapetsera om i barnens rum!! Men jag har ju stå starka barn som pillar sönder tapeten för att visa sin styrka!! :(

Så det är ingen idé ännu..

Du kan få fortsätta hemma hos mig sedan om du vill..

Har du på känn att det blir en pojke eller??

Ska ni ta reda på kön?? Kanske inte så kul för Per med tanke på att det är hans första..Kram

2009-01-23 @ 09:26:00
URL: http://minaprivatatankar.bloggagratis.se
Postat av: Anonym

Så klart! När åker vi?? Puss

2009-01-24 @ 13:49:14
URL: http://nunnsan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0